Komin przepalone fugi i cegła
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Komin przepalone fugi i cegła
Witam!
Tak jak w temacie komin w naszym domu po prostu się przepalił, przez fugi i cegłę (białą) przeszła sadza z komina, brązowy nalot, który ma swój specyficzny zapach. Szukam ratunku, ale wydaje mi sie że bez przebudowy komina się nie obejdzie?
Proszę o pomoc
Tak jak w temacie komin w naszym domu po prostu się przepalił, przez fugi i cegłę (białą) przeszła sadza z komina, brązowy nalot, który ma swój specyficzny zapach. Szukam ratunku, ale wydaje mi sie że bez przebudowy komina się nie obejdzie?
Proszę o pomoc
Re: Komin przepalone fugi i cegła
dziękuje za pomoc i zainteresowanie, 2 tygodnie ponad temat i nikt sie nie odzywa.......
Było już pisane o uszczelnieniu komina. Jest wiele sposobów: szlamowanie komina, wkład elastyczny lub po prostu naprawa wiążąca się z demontażem starego i montażem nowego.
-
Paweł_Małek
- Superużytkownik

Na odległość trudno ocenić. Wezwij kominiarza żeby na miejscu obejrzał komin.
Jeśli cegła też jest przeżarta to pozostaje rozbiórka komina i wybudowanie nowego.
Jeśli cegła też jest przeżarta to pozostaje rozbiórka komina i wybudowanie nowego.
Jeżeli "brązowy nalot " przeszedł przez cegłę to najbardziej prawdopodobne , że spaliny są mokre i wilgoć przeszła przez ścianę komina. Kolor świadczy że jest to piec na paliwo stałe , jedyne rozwiązanie to wkład z odpowiedniej blachy lub rozebranie i postawienie nowego komina .
Najlepiej jednak żeby komin obejrzał kominiarz i on wtedy udzieli ( przynajmniej powinien ) właściwej porady .
W razie czego służę poradą ( telefonicznie bezpłatną
) 605 969 777
Najlepiej jednak żeby komin obejrzał kominiarz i on wtedy udzieli ( przynajmniej powinien ) właściwej porady .
W razie czego służę poradą ( telefonicznie bezpłatną
Pytanie gdzie do tej pory był kominiarz i czy jest sens płacenie mu za zapukanie do drzwi.
-
Kominy Przybyla
- Początkujący

- Kontakt:
Jeśli nadal aktualne służę pomocą zajmujemy się szlamowanie uszczelnianiem kominów na terenie całego śląska i okolic mój numer to 665-636-933