Witam wszystkich,
Co myślicie o zainstalowaniu turbiny wiatrowej w domku jednorodzinnym jako zapasowym źródle energii dla urządzeń o niewielkiej mocy?
Wiadomo, że przerwy w dostawach prądu zdarzają się nawet dosyć często, a zwłaszcza w terenach mniej zurbanizowanych i jak tu odpalić piec CO jak wichura pozrywa kable i tydzień bez prądu?
Jakie można znaleźć alternatywy dla tradycyjnego agregatu prądotwórczego?
Co ze stabilizatorami napięcia.
Moja działka tzn. dom soi na niewielkim wzniesieniu przynajmniej tam gdzie mieszkam i bardzo często wieje, no może nie codziennie z tą samą prędkością ale ponoć niektóre turbiny mają niski próg rozruch.
Zapraszam do rozwijania tematu i odwiedzania mojego blogu.
Pozdrawiam sedrecznie
Zapasowe źródła energii dla domu - typu Turbina wiatrowa
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Zapasowe źródła energii dla domu - typu Turbina wiatrowa
Pozdrawiam i zapraszam na swojego bloga
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: Zapasowe źródła energii dla domu - typu Turbina wiatrow
Jak kupiłem, wiązałem duże nadzieje...
po roku zdemontowana więcej szumu, psucia krajobrazu niż kWh.

po roku zdemontowana więcej szumu, psucia krajobrazu niż kWh.

Re: Zapasowe źródła energii dla domu - typu Turbina wiatrow
Witam,
Dzięki za pierwsze info.
Ja miałem na myśli taką turbinę wiatrową w kształcie małego wiatraka (coś jak silnik do samolotu) zamontowanego na maszcie. Takie jak ta przedstawiona na Twoim zdjęciu za bardzo do mnie nie przemawiają, ale producenci polecają każdy produkt. Wiadomo.
A co powiecie na coś takiego: [url]http://keno-energy.com/systemy.php[/url.
Kwestia jest taka, że raczej ja u siebie mam więcej wiatru niż słońca, albo jedno i drugie na raz, ale też się nad tym zastanawiałem.
Dzięki za pierwsze info.
Ja miałem na myśli taką turbinę wiatrową w kształcie małego wiatraka (coś jak silnik do samolotu) zamontowanego na maszcie. Takie jak ta przedstawiona na Twoim zdjęciu za bardzo do mnie nie przemawiają, ale producenci polecają każdy produkt. Wiadomo.
A co powiecie na coś takiego: [url]http://keno-energy.com/systemy.php[/url.
Kwestia jest taka, że raczej ja u siebie mam więcej wiatru niż słońca, albo jedno i drugie na raz, ale też się nad tym zastanawiałem.
Pozdrawiam i zapraszam na swojego bloga