poplamiony materac
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
poplamiony materac
Przywiozłam sobie z Holandii bardzo wygodny materac na łoże małżeńskie, tylko jest jeden generalny mankament
Jest na nim wieeeelka plama...czym najlepiej ją zlikwidować?
Re: poplamiony materac
a po czym jest ta plama?
hmmm....no właśnie trudno mi powiedzieć ;/
to może vanish pomoże....
boję się vanishem, bo to może mi wybielić...a nie chciałbym zniszczyć tego materiału na materacu!
-
prospektinwestycje
- Zaawansowany

- Kontakt:
Poszewkę z materaca jeżeli jest wypadało by zdjąć i wyprać zgodnie z programem do tego typu materiału przeznaczonym. Jeżeli nie wiem z czego ta plama a ja nie wiem jaki kolor ma materac to wstaw zdjęcie.
a z czego jest pokrowiec
no i w jakim kolorze?
no i w jakim kolorze?
materiał jest z bawełny w kolorze beżowym...już próbowałam wyprać, ale nic z tego! plama została!!! 
stąd moje zapytanie.
stąd moje zapytanie.
-
prospektinwestycje
- Zaawansowany

- Kontakt:
A nie można skontaktować się z osobą od której Pani kupiła ten materac i zapytać z czego ta plama jest?
Bez zdjęcia ciężko określić jaka to plama. Dobry odplamiacz proponuje i po temacie.
Bez zdjęcia ciężko określić jaka to plama. Dobry odplamiacz proponuje i po temacie.
niestety skontaktowanie się z tą osoba jest niemozliwe, ponieważ kupiłam ten materac na "targu"...a jakiś konkretny odplamiacz proponujesz?
-
prospektinwestycje
- Zaawansowany

- Kontakt:
Ja bym użył różowej siły
a tak na poważnie zastanawiam się czy nie lepiej dać zlecenie i znaleźć fachowca od prania materacy i nie dość że uprać do jeszcze odświeżyć jak to materac z targu. Wiesz mam na myśli zdrowie przede wszystkim. Możesz skorzystać w tym celu z narzędzi zleceniowych. Po takim praniu pozbędziesz się m.in. roztoczy.
to czym byś to wyprał? masz na myśli cały materac, łącznie z gąbką?
-
prospektinwestycje
- Zaawansowany

- Kontakt:
Vanisha bym użył, jednak do wyprania trzeba mieć sprzęt. Czyli gąbka piankowa otoczona materiałem. Jak sama robisz bez fachowca to pokrowiec zdejmij tylko z gąbki jak będziesz odplamiała i odkurz tę gąbkę. Najpierw odkurz również pokrowiec a dopiero później odplamiaj.
a gdzie taka gabke otoczona materiałem mogłabym kupić?
-
prospektinwestycje
- Zaawansowany

- Kontakt:
Gąbka otoczona materiałem - miałem na myśli Pani materac