obudowa na kominek
obudowa na kominek
chciałbym znaleźć jakąś niekonwencjonalną obudowę do kominka.. coś innego.. ? Macie jakieś propozycję, zdjęcia?
Re: obudowa na kominek
możesz wykorzystać glasssystem (makrotermu), szklane obudowy - http://www.makroterm.pl/produkty/obudowy-glasssystem, są eleganckie i nowoczesne, mi bardziej podobają się od kominków przykrytych cementem
, po za tym zajmują mniej miejsca niż takie 'tradycyjne'
-
Przemek
spora dawka propozycji fotograficznych znajduje sie na www.e-mieszkanie.pl
ja bym proponował zrobić kominek np. z marmuru. Kamień naturalny sam w sobie jest niepowtarzalny i drugiego takiego samego nie znajdziesz:) Moi znajomi mają taki i muszę przyznać, że jest na co popatrzeć:) robiła im firma MK Rocks z Warszawy Targówek, skontaktuj się z nimi, to może zaproponują Ci coś niekonwencjonalnego:)
bigi
-
Super łazienki
do @bigi7489
Proszę o rozważne i oszczędne dysponowanie miejscem na Forum.
Mam nadzieję, że zainteresuje to Pana i ... zniknie ten pański kopiec złożony z kilkunastu postów o jednakowej treści.
Dziękuję.
Proszę o rozważne i oszczędne dysponowanie miejscem na Forum.
Mam nadzieję, że zainteresuje to Pana i ... zniknie ten pański kopiec złożony z kilkunastu postów o jednakowej treści.
Dziękuję.
-
Super łazienki
Wyłącznie MARMUROWA obudowa na kominek
Kominek, stanowi najbardziej stały fragment każdego pomieszczenia, w którym się znajduje. Spełnia zarówno funkcję użytkową, jak i też DODAJE BLASKU lub po prostu szpeci. Dlatego zasługuje na szczególną troskę oraz wymaga starannych przemyśleń i przygotowań. Jeżeli już kominek, to skłaniam się do wypowiedzi przedmówcy - MARMUR!!! lub też inny naturalny kamień, jako wykładzina, która pozwala na uzyskanie niecodziennych owoców pracy kamieniarzy. Musimy oddać hołd tym fachowcom, którzy z kawałka skały potrafią wykrzesać przepiękną kolumnadę, wzbogacić linie gzymsów o ornament ewentualnie wzbogacić instalację o światowej klasy płaskorzeźbę.
Warto zlecić to zadanie profesjonalistom.
-
Sztuka Wnętrz
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Kamień i cegła to pierwsze materiały kojarzące się z obudową kominka. Natomiast polecam rozejrzeć się po obudowach wykonanych z blachy. Są tańsze niż te z marmuru, a przy tym równie eleganckie. W dodatku blacha niepokryta farbą rozprasza światło płomienia rozjaśniając pomieszczenie.
przy wyborze obudowy kominka należy pamiętać także o charakterze wnętrza w jakim znajduje się aby wszystko do siebie pasowało i tworzyło spójną całość która ciszy oko 
przy wyborze obudowy kominka należy pamiętać także o charakterze wnętrza w jakim znajduje się aby wszystko do siebie pasowało i tworzyło spójną całość która ciszy oko 
polecam www.domyzwizja.pl
pozdro
pozdro
-
Zdun_db
- Początkujący

- Kontakt:
Kominek może być także ciepły z kafli i szamotu .Wybór zarówno kształtów jak i kolrów współcześnie produkowanych kafli jest OGROMNY !
www.kafle-kominki.pl/kominek_hk45.htm
To co "kolorowe" to kafle , biała reszta to tynkowany szamot
www.kafle-kominki.pl/kominek_hk45.htm
To co "kolorowe" to kafle , biała reszta to tynkowany szamot
W Polsce większość kominków jakie widziałam, wykonywane są w stylu rustykalnym... tak się robiło kiedyś i nie wiem dlaczego tak też robi się i dzisiaj.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2012, 20:47 przez sysunia, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Sylwia S.
Sama ostatnio stanęłam przed dylematem doboru kominka, ale jako że postanowiłam iż mój dom będzie w całości reprezentował styl francuski tak też wybór padł zdecydowanie na zabudowę typu klasycznego, jest to co prawda rzadkość w naszym kraju ale na zachodzie ten typ kominków jest równie popularny jak u nas typ rustykalny... tylko że w USA gdzie takich kominków widziałam całą masę robi się je raczej z otwartym paleniskiem, na co ja się nie zdecydowałam, ale z zamontowanym tradycyjnym wkładem kominkowym wygląda równie atrakcyjnie, tutaj jednak przestrzegam każdego kto planuje montaż kominka aby najpierw określić sobie mniej więcej jaką obudowę planujemy wykonać i dopiero wtedy można kupować wkład, ja niestety zrobiłam na odwrót i miałam trochę problemów z dopasowaniem zabudowy.
Ale nie to było najważniejsze, dla mnie istotne było to aby kominek jako najważniejsza część salonu idealnie odzwierciedlał styl w jakim jest wykończone wnętrze, i tutaj jeżeli chodzi o kominki typu klasycznego mamy dużo większy wybór niż w przypadku typu rustykalnego czy też nowoczesnego, ponieważ zabudowy te są wykonywana praktycznie we wszystkich stylach architektonicznych, od Baroku aż do Postmodernizmu
Na koniec pragnę tylko jeszcze zapewnić, iż po montażu kominka wnętrze mojego salonu zaczęło nareszcie nabierać charakteru z czasów Ludwika XVI
Ale nie to było najważniejsze, dla mnie istotne było to aby kominek jako najważniejsza część salonu idealnie odzwierciedlał styl w jakim jest wykończone wnętrze, i tutaj jeżeli chodzi o kominki typu klasycznego mamy dużo większy wybór niż w przypadku typu rustykalnego czy też nowoczesnego, ponieważ zabudowy te są wykonywana praktycznie we wszystkich stylach architektonicznych, od Baroku aż do Postmodernizmu
Na koniec pragnę tylko jeszcze zapewnić, iż po montażu kominka wnętrze mojego salonu zaczęło nareszcie nabierać charakteru z czasów Ludwika XVI
Ostatnio zmieniony 23 maja 2012, 20:48 przez sysunia, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam Sylwia S.
Przepraszam za tą ilość postów, ale to forum coś nie działa tak jak powinno, wpisy nie chcą się zapisać po czym same się dublują, a zdublowanych nie da się usunąć można tylko edytowac 
Ostatnio zmieniony 23 maja 2012, 20:52 przez sysunia, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Sylwia S.