Jaki grzejnik kupić?

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

piotrk80
Początkujący
Początkujący

Jaki grzejnik kupić?

Post autor: piotrk80 »

Witam,
potrzebuje wymienić grzejniki w mieszkaniu może coś doradzicie: jaka firmę warto zakupić-nie ukrywam że chciałbym wydać jak najmniej bo się raczej nie przelewa!?
Ogladałem dwa narazie:
Idmar -calido 10 żeberek 1600W kosztuje 198zł
Armatura G500 10 żeberek 1090W kosztuje 228zł

A może coś innego??
Pozdrawiam

Przemek

Re: Jaki grzejnik kupić?

Post autor: Przemek »

zaglądasz czasem na www.e-instalacje.pl ?

sitarek

Post autor: sitarek »

Przeczytaj artykuł zamieszczony w internetowej gazecie eFachowiec pt. "Nowy wymiar wymiany ciepła" może znajdziesz tam interesujące dla ciebie informacje http://www.efachowiec.info/?site=numer_2011_1

Mawi
Początkujący
Początkujący

Post autor: Mawi »

Logika podpowiada,że jeśli chcesz zaoszczędzic to wybierz tańsze rozwiązanie,czyli tańsze grzejniki. Poszukaj opinii na temat tej firmy an forum,może uda się coś znaleźć. Moim zdaniem różnica cenowa jest niewielka,a te drugie masz o mocy 1090W.
Kotły

AdrianW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: AdrianW »

Witam
Gorąco polecam grzejniki QUINN. Są to grzejniki stalowe produkowane w Wielkiej Brytanii. Wykonane są zgodnie z europejskimi normami, charakteryzują się wysoką jakością a co najważniejsze cena tych grzejników jest bardzo konkurencyjna.
Można uzyskać więcej informacji na stronie www.quinn.pl lub www.klimosz.pl
Jest to produkt godny uwagi
Pozdrawiam
Dział Techniczny firmy KLIMOSZ SP. Z O.O.

Ekoo
Początkujący
Początkujący

Post autor: Ekoo »

Dużo fajnych informacji o grzejnikach - i porównaniu z ogrzewaniem podłogowym - na moim blogu. Zapraszam :) http://technika-grzewcza.pl/ogrzewanie- ... grzejniki/

Kanicek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Kanicek »

Ja znalazłem taki aluminiowy grzejnik za niecałe 30 zł na żeberko. Duzo wyższa moc niż wy podajecie i dlatego wychidzi tanio:

Link tutaj

tomzdr
Początkujący
Początkujący

Post autor: tomzdr »

Witam
Osmielę się wtrącić, że polecany grzejnik ma podaną wydajność dla parametrów 90/80/20 °C. Mimo, że żaden fachowiec ze mnie, to chyba trochę wysokie temp. podano tam jako wyjściowe. Inni producenci posługują sie miarą np. 75/50/20. A przy takim rozkładzie temp. tenże grzejnik jak wypadnie? :wink:

kubek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: kubek »

Proponuję zacząć od podstaw. Jeśli pytasz jaki grzejnik zacznij od tego wideo-poradnika
https://www.youtube.com/watch?v=xlBdejSD_1w

KrzysiekKa
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: KrzysiekKa »

Ja polecam znowu KELLER Compact. Grzejniki płytowe wykonane z profilowanych
płyt grzejnych oraz elementów konwekcyjnych. O ! Tyle napiszę ;)

mania360
Początkujący
Początkujący

Post autor: mania360 »

ja rok temu kupiłam w sklepie internetowym, http://ogrzewanie.sklep.pl/ , o wiele taniej niż w stacjonarnym, fakt faktem najpierw pooglądaliśmy z mężem w sklepie stacjonarnym żeby mieć jakieś rozeznanie w temacie, póki co wszystko jest okej, nie mam na co narzekać :) w domku cieplutko

AdiK
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: AdiK »

KrzysiekKa pisze:Ja polecam znowu KELLER Compact. Grzejniki płytowe wykonane z profilowanych
płyt grzejnych oraz elementów konwekcyjnych. O ! Tyle napiszę ;)
wszyscy już to wiedzą, że grzejniki Keller są najlepsze, no i oczywiście baterie Delfin - też są najlepsze. Czy Keller albo Delfin produkują również skrzynki pocztowe? Pytam, bo muszę kupić, a chciałbym mieć najlepszą!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”