Piec na pelet - ranking
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Piec na pelet - ranking
Witam
pojaiwl sie ranking na piece ekogroszku moze warto zrobic ranking dla piecy na pelet.
zachecam do dodawania
codylj
pojaiwl sie ranking na piece ekogroszku moze warto zrobic ranking dla piecy na pelet.
zachecam do dodawania
codylj
Re: Piec na pelet - ranking
Proponuje kocioł firmy KUENZEL PK 20
takiego zestawienia /www.biomasse.teknologisk.dk/kedler/listen_soegning_eng.asp chyba nigdy sie nie doczekamy
a ranking ciezko bedzie zrobic bo rynek mimo ze ma juz pare lat to jakos malo aktywny , albo tych kotlow jest malo na rynku albo uzytkownicy sa tak zadowoleni ze nie musza sie skarzyc na forach ze maja problemy
z tego co ja zdazylem wyczytac w sieci to chyba narazie RECO prowadzi jesli chodzi o popularnosc i niezawodnosc
a ranking ciezko bedzie zrobic bo rynek mimo ze ma juz pare lat to jakos malo aktywny , albo tych kotlow jest malo na rynku albo uzytkownicy sa tak zadowoleni ze nie musza sie skarzyc na forach ze maja problemy
z tego co ja zdazylem wyczytac w sieci to chyba narazie RECO prowadzi jesli chodzi o popularnosc i niezawodnosc
W sumie to mój pierwszy kocioł na pellet także nie mam zbyt dużego porównania co do innych kotłów ale za wygode i niezawodność proponuje swój D'Alessandro CSI.
znalazlem male zestawienie
-www.pelletmont.pl/jak_dobrac_piec.html
-www.pelletmont.pl/jak_dobrac_piec.html
Też mam D'Alessandro i w ciągu trzech lat jeszcze nie sprawił mi żadnej niespodzianki. Jeżeli kupować kocioł na pellet to tylko z automatyczną zapalrką - naprawde ułatwia życie
D'Alessandro jest dobry tylko że chyba lepiej tańszy i polski Cichewicz, skoro w sumie to samo w środku
Po długich namysłach zdecydowałem się na Heiztechnik Q Pellet Duo 15 kW, Sprzęt już stoi w kotłowni, jak odpalę, będę wiedział czy dobrze zrobiłem.
-
AdrianW
- Początkujący

- Kontakt:
Witam
Proponuje kotły firmy KLIMOSZ
- BIO LING DUO - pelet lub owies, z zapalarką, z wysoką sprawnością (z dodatkwoym paleniskiem na węgiel kamienny lub drewno)
- LING DUO - pelet lub ekogroszek (z dodatkwoym paleniskiem na węgiel kamienny lub drewno)
Jeżeli chodzi o pelety to na naszym rynku jeszcze nie jest to tak rozwinieęte jak na zachodzie. I tu nie chodzi o samych producentów kotłów. Jest bardzo mało dobrego peletu na rynku (w sumie z ekogroszkiem też jest różnie ) a sami klienci jeszcze nie są tak bardzo przekonani do tego paliwa. Ale powoli się to zmienia. Jeszcze pare lat i bedziemy mieli taką sytuację jak na zachodzie.
Pozdrawiam
Adrian
Proponuje kotły firmy KLIMOSZ
- BIO LING DUO - pelet lub owies, z zapalarką, z wysoką sprawnością (z dodatkwoym paleniskiem na węgiel kamienny lub drewno)
- LING DUO - pelet lub ekogroszek (z dodatkwoym paleniskiem na węgiel kamienny lub drewno)
Jeżeli chodzi o pelety to na naszym rynku jeszcze nie jest to tak rozwinieęte jak na zachodzie. I tu nie chodzi o samych producentów kotłów. Jest bardzo mało dobrego peletu na rynku (w sumie z ekogroszkiem też jest różnie ) a sami klienci jeszcze nie są tak bardzo przekonani do tego paliwa. Ale powoli się to zmienia. Jeszcze pare lat i bedziemy mieli taką sytuację jak na zachodzie.
Pozdrawiam
Adrian
Dział Techniczny firmy KLIMOSZ SP. Z O.O.
Wiem,że pracowaliście z Viadrusem a tam jest bardzo ciekawa konstrukcja o nazwie woodpell, czy oferujecie ją w Polsce?
-
AdrianW
- Początkujący

- Kontakt:
Witam
Tak jest możliwość zakupu u nas tego kotła. Tylko należy zawsze sprawdzić instrukcję - gabaryty zasobnika są bardzo duże i nie zawsze jest możliwość jego wniesienia do kotłowni lub umiejscowienia w kotłowni.
Pozdrawiam
Adrian
Tak jest możliwość zakupu u nas tego kotła. Tylko należy zawsze sprawdzić instrukcję - gabaryty zasobnika są bardzo duże i nie zawsze jest możliwość jego wniesienia do kotłowni lub umiejscowienia w kotłowni.
Pozdrawiam
Adrian
Dział Techniczny firmy KLIMOSZ SP. Z O.O.
Kocioł Merkury firmy Zębiec, według mnie dość dobry. Można w nim palić nie tylko pelletem ale ja np. jak jest jesień tak ciepła jak teraz to przepalam właśnie pelletem. Te paliwo jest najtańsze niż pozostałe.
Lerek, a długo już używasz ten kocioł Zębca?
Jeśli tak to napisz proszę jak się zachowuje przy dużych mrozach, na jak długo zasobnik z pelletem wystarcza i jak z czyszczeniem,czy wygodne i jak często trzeba to robić i inne takie.
Jeśli tak to napisz proszę jak się zachowuje przy dużych mrozach, na jak długo zasobnik z pelletem wystarcza i jak z czyszczeniem,czy wygodne i jak często trzeba to robić i inne takie.
[quote="Jermak"]Po długich namysłach zdecydowałem się na Heiztechnik Q Pellet Duo 15 kW, Sprzęt już stoi w kotłowni, jak odpalę, będę wiedział czy dobrze zrobiłem.[/quote] Juz niedlugo, wsad na 1 sezon do takiego pieca, zrowna sie z jego kosztem. :idea:
O tym Zębcu to i ja chętnie bym przeczytał