Usytuowanie łazienki na planie mieszkania

Łazienka w stylu nowoczesnym czy klasycznym? Jaką wybrać armaturę łazienkową i kolor płytek? Wanna czy prysznic? Jak zaaranżować małą łazienkę w bloku? Takie pytania zadaje sobie każdy, kto ma przed sobą wizję remontu łazienki.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

olga9999
Początkujący
Początkujący

Usytuowanie łazienki na planie mieszkania

Post autor: olga9999 »

Witam was serdecznie. Być może wielu z was uzna moje zapytanie za niezwykle infantylne i głupie, ale nie ma wokół mnie żadnego mężczyzny chętnego do pomocy. Kupuję mieszkanie - 36 metrów kw. Chciałabym je jednak kapitalnie wyremontować i nawet zmienić rozmieszczenie pomieszczeń na planie. Chodzi przede wszystkim o łazienkę. ZAZNACZAM ŻE CHODZI O MIESZKANIE W BLOKU. Czy można zmieniać położenie łazienki na planie mieszkania?? Chodzi mi o dopływ rur itp... Z góry dziękuję za odpowiedź.

wiwa
Aktywny
Aktywny

Re: Usytuowanie łazienki na planie mieszkania

Post autor: wiwa »

Wodę możesz praktycznie doprowadzić w każde miejsce w mieszkaniu, ale pionu kanalizacyjnego nie przeniesiesz. Łazienka musi być usytuowana przy pionie kanalizacyjnym o średnicy min. 100mm. Odległość wc od pionu wg normy, to 1m.
Chyba, że chcesz zastosować pompowe odprowadzenie ścieków do istniejących pionów, to wtedy jest możliwe.
wiwa

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łazienki”