Opinie piec CICHEWICZ FUTURA ECONO 25 kW
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Opinie piec CICHEWICZ FUTURA ECONO 25 kW
Proszę o opinie na temat pieca CICHEWICZ FUTURA ECONO 25 kW który chce kupić ale w 100% nie jestem jeszcze zdecydowany.
re
Odpowiem ci trochę nie na temat, albo nie tak jak się spodziewasz....
mianowicie, ten kocioł który proponujesz wydaje mi się całkiem sensowny (oraz dosyć "ładny") wiem wiem, że to bardzo nie fachowe.
Sam wrzuciłem podobny temat dot. kotła vitoRET i również nie doczekałem się zbyt wielu odpowiedzi. Kocioł o który ja zapytałem, a raczej firmę dziubarczyk polecił mi mój przyszły wykonawca CO. On wybrał tą firmę mimo iż montuje różne kotły wielu firm. Poczytałem stronę producenta i wybieram się juz jutro na wizytację fabryki, a raczej salonu sprzedaży. Przetestuję ich podejscie do klienta.
A wracając do twojego pytania twój kocioł również by mi pasował, posiada palnik brucera i żeliwny ślimak, a na dodatek jest estetycznie (kocioł jako całość) wykonany. Myślę, a nie jestem instalatorem tylko czytelnikiem forum, że można śmiało wystawić mu ocenę na 5. Natomiast ten mój kociołek być moze tego nie ma ale za to ma automatyczny system zapalania/rozpalania groszku. I skoro się z tego nie wycofują i dają gwarancję być może jest też ciekawa propozycja.
Podsumowując, liczy się serwis. Moj wykonawca będzie (mam taką nadzieję) serwisował mi moją kotłownię, a wtedy wszystko będzie OK.
Porozmawiaj trochę z twoim wykonawcą ciekawe jaki on ma doświadczenia.
mianowicie, ten kocioł który proponujesz wydaje mi się całkiem sensowny (oraz dosyć "ładny") wiem wiem, że to bardzo nie fachowe.
Sam wrzuciłem podobny temat dot. kotła vitoRET i również nie doczekałem się zbyt wielu odpowiedzi. Kocioł o który ja zapytałem, a raczej firmę dziubarczyk polecił mi mój przyszły wykonawca CO. On wybrał tą firmę mimo iż montuje różne kotły wielu firm. Poczytałem stronę producenta i wybieram się juz jutro na wizytację fabryki, a raczej salonu sprzedaży. Przetestuję ich podejscie do klienta.
A wracając do twojego pytania twój kocioł również by mi pasował, posiada palnik brucera i żeliwny ślimak, a na dodatek jest estetycznie (kocioł jako całość) wykonany. Myślę, a nie jestem instalatorem tylko czytelnikiem forum, że można śmiało wystawić mu ocenę na 5. Natomiast ten mój kociołek być moze tego nie ma ale za to ma automatyczny system zapalania/rozpalania groszku. I skoro się z tego nie wycofują i dają gwarancję być może jest też ciekawa propozycja.
Podsumowując, liczy się serwis. Moj wykonawca będzie (mam taką nadzieję) serwisował mi moją kotłownię, a wtedy wszystko będzie OK.
Porozmawiaj trochę z twoim wykonawcą ciekawe jaki on ma doświadczenia.
Forum czytałem kilka dni zanim zdecydowałem się na pierwsze pytanie.
Re: Opinie pieca CICHEWICZ FUTURA ECONO 25 kW
Witam,
Darekst na jaki kocioł się zdecydowałeś ?
Darekst na jaki kocioł się zdecydowałeś ?
Re: Opinie piec CICHEWICZ FUTURA ECONO 25 kW
wracajac do tematu to Cichewicz (przynajmniej u mnie) spisuje sie dobrze. W kwestii serwisu masz ich na telefon a sam kociol ma dluga gwarancje no i przede wszytskim mają naprawdę dużą wydajnosć
ten econo? bo właśnie zamierzam wybrać
Zapraszam o kontakt telefoniczny w celu profesjonalnego doradztwa!!!
Zapraszam !!!
Dariusz Szczykutowicz
Jeżeli masz jaki kolwiek problem z montażem, profesjonalną wyceną, doradztwem lub potrzebujesz róznego rodzaju wyposażenia:
systemów kominowych i wentylacyjnych,
- kolektorów słonecznych,
-kominów ceramicznych,
-wkładów kominowych,
-pustaków wentylacyjnych,
To dobrze trafiłeś!!!!!
"Systemy kominowe i wentylacyjne"
Dariusz Szczykutowicz
Oferują Państwu szeroki zakres w danej kategorii.
Zapraszamy na naszą strone internetową!!!!!!
[url]www.kominy.za.pl[/url]
Zapraszam !!!
Dariusz Szczykutowicz
Jeżeli masz jaki kolwiek problem z montażem, profesjonalną wyceną, doradztwem lub potrzebujesz róznego rodzaju wyposażenia:
systemów kominowych i wentylacyjnych,
- kolektorów słonecznych,
-kominów ceramicznych,
-wkładów kominowych,
-pustaków wentylacyjnych,
To dobrze trafiłeś!!!!!
"Systemy kominowe i wentylacyjne"
Dariusz Szczykutowicz
Oferują Państwu szeroki zakres w danej kategorii.
Zapraszamy na naszą strone internetową!!!!!!
[url]www.kominy.za.pl[/url]
Dariusz Szczykutowicz
tak - Econo, jest konkretny, i wedlug mnie najlepszy z Cichewiczowych
Ja też bardzo się zastanawiałem nat tym kotłem. Futura Econo ma brusera a to podobno dobry system. Lubie wszystko sprawdzic organoleptycznie więc nawet pojechałem na akademię fuego żeby na żywo zobaczyć kotły Cichewicza.
sprawdziłem, faktycznie econo daje rade i fajnie że ma podajnik na ekogroszek
a ty go używasz do domu?
Tak w domu, jakieś pytania?
Cichewicz ma niezłe kociołki. Ale nie podoba mi się kwestia dostępności części zamiennych. Kiepsko z tym u nich
czy ja wiem, mają przeciez sklep z częściami - tanieogrzewanie.pl
tombek, w jakim domu (metraż) i jakiego typu econo używasz?
Słyszałem że od jakiegoś czasu (kilka miesięcy) są dość duże problemy z ich serwisem. Czy to prawda? Jeśli tak to dlaczego tak się dzieje.