Lustro do salonu
Lustro do salonu
Witam
mam pytanie odnośnie lustra do salonu. Marzy mi się lustro w formie słońca w dużej ramie. Problem jest w tym, że nie wiem jaki kolor ramy wybrać. Zależy mi jednak żeby wnętrze było ciepłe, ale żeby lustro dobrze grało z całością. Kolory w salonie to biel, czekoladowy brąz, meble mają kolor buk biały. Sęk w tym, że salon jest z aneksem a w aneksie są srebrne sprzęty do kuchni np lodówka, kuchenka.
Czy w takim wypadku wybrać złoto czy srebro?
pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz!
Kamila
mam pytanie odnośnie lustra do salonu. Marzy mi się lustro w formie słońca w dużej ramie. Problem jest w tym, że nie wiem jaki kolor ramy wybrać. Zależy mi jednak żeby wnętrze było ciepłe, ale żeby lustro dobrze grało z całością. Kolory w salonie to biel, czekoladowy brąz, meble mają kolor buk biały. Sęk w tym, że salon jest z aneksem a w aneksie są srebrne sprzęty do kuchni np lodówka, kuchenka.
Czy w takim wypadku wybrać złoto czy srebro?
pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz!
Kamila
-
Sztuka Wnętrz
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Re: Lustro do salonu
Jeśli ma Pani jakiekolwiek zdjęcia, to prosiłabym o zamieszczenie, łatwiej będzie mi cokolwiek doradzić.
Rzeczywiście srebro ze złotem w poszczególnych elementach dekoracyjnych nie specjalnie się lubi. Ale.... np. w jubilerstwie z sukcesem łączy się te dwa kruszce.
Jeśli znajdzie Pani elementy wyposażenia, które w taki sam sposób będą łączyć te barwy, myślę że wtedy srebro w kuchni zaczęłoby współgrać.
Jednak nie wystarczy tego efektu wprowadzić tylko w ramie lustra, wręcz wyglądałoby to szpecąco, proszę pomyśleć jeszcze np. o poduszkach na sofie - łóżku, lampie, wazonie, doniczkach etc.
Pozdrawiam serdecznie,
IM SztukaWnętrz S.C.
Rzeczywiście srebro ze złotem w poszczególnych elementach dekoracyjnych nie specjalnie się lubi. Ale.... np. w jubilerstwie z sukcesem łączy się te dwa kruszce.
Jeśli znajdzie Pani elementy wyposażenia, które w taki sam sposób będą łączyć te barwy, myślę że wtedy srebro w kuchni zaczęłoby współgrać.
Jednak nie wystarczy tego efektu wprowadzić tylko w ramie lustra, wręcz wyglądałoby to szpecąco, proszę pomyśleć jeszcze np. o poduszkach na sofie - łóżku, lampie, wazonie, doniczkach etc.
Pozdrawiam serdecznie,
IM SztukaWnętrz S.C.
-
prospektinwestycje
- Zaawansowany

- Kontakt:
Jeżeli idziemy w stal nierdzewną to złoto nam pasować nie będzie. To bez zdjęcia można określić.
-
Sztuka Wnętrz
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Nie bardzo rozumiem, gdzie tu jest mowa o stali nierdzewnej?
-
prospektinwestycje
- Zaawansowany

- Kontakt:
Czy Pani ma wszystko ze srebra np. lodówkę? Czy jest to stal nierdzewna? Natomiast srebro odnosi się do koloru. Może ja też zostanę rekomendowanym doradczą? widzę więcej..
-
Sztuka Wnętrz
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Pani Kamilo,
Zdjęcia tu bardzo pomogą. Jeśli np. ma Pani w kuchni satynę, wtedy można pokusić się o dodanie w salonie elementów cieplejszych, na takiej zasadzie, jak wspomniałam wcześniej.
Pozdrawiam,
IM SztukaWnętrz S.C.
Zdjęcia tu bardzo pomogą. Jeśli np. ma Pani w kuchni satynę, wtedy można pokusić się o dodanie w salonie elementów cieplejszych, na takiej zasadzie, jak wspomniałam wcześniej.
Pozdrawiam,
IM SztukaWnętrz S.C.
Dziękuję za odpowiedzi. Jestem w trakcie generalnego remontu. Jak wstawię meble a przed dekoracją zrobię zdjęcie i wrzucę na forum.
Lodówka, piekarnik i mikrofala ( w zabudowie) ma kolor srebrny taki satynowy.
pozdrawiam!
Lodówka, piekarnik i mikrofala ( w zabudowie) ma kolor srebrny taki satynowy.
pozdrawiam!