Prośba o pomoc przy wyborze kolorów na ściany.

Jeżeli marzy ci się sypialnia, a nie wiesz jak ją urządzić, w tym dziale możesz podyskutować na temat aranżacji tego miejsca. Zapytaj innych, co sądzą o lustrze czy telewizorze w sypialni. Znajdziesz porady dotyczące koloru ścian w sypialni oraz czy ustawienie łóżka w odpowiednim miejscu ma wpływ na sen.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

TMSeth
Początkujący
Początkujący

Prośba o pomoc przy wyborze kolorów na ściany.

Post autor: TMSeth »

Witam.

Mam mały problem z doborem kolorów do pokoju. Mam nadzieję, że ktoś mi tu poradzi.

Chciałbym dobrać 2 kolory do małego pokoju (4.00m x 2.25m) jednak chodzi mi o dobranie koloru pod meble. I tu zaczynają się schody... Chciałbym aby były to jasne kolory ale jednocześnie w miarę żywe (nie całkowicie jakby wyblakłe).

Może ktoś może pomóc z doborem kolorów? Myślałem o niebieskim i jakimś innym typu piaskowy czy coś podobnego ale za bardzo mi nie pasuje

Poniżej zamieszczam zdjęcia mebli - Może ktoś ma lepszy zmysł estetyczny niż ja.

Dodam jeszcze że na ścianie chcę kolory łączyć (nie wiem jeszcze jaki wzorek może też ktoś coś poradzi) a nie każda ściana inny kolor.

Obrazek Obrazek

kacperkoli
Aktywny
Aktywny

Re: Prośba o pomoc przy wyborze kolorów na ściany.

Post autor: kacperkoli »

w kolorach ci nikt nie pomoże bo jest to rzecz gustu. ale jak możesz to załatw sobie katalogi śnieżki, nobilesu itp, jest tam dużo zestawień koloru.

TMSeth
Początkujący
Początkujący

Post autor: TMSeth »

Co myślicie o takiej wersji? Myślę że mogło by pasować :) Obrazek

kacperkoli
Aktywny
Aktywny

Post autor: kacperkoli »

Mi się akurat nie podoba:) Ja w pokoju mam czerwony, pomarańczowy, i delikatny siwy:)

Awatar użytkownika
grupa-remontowa
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Post autor: grupa-remontowa »

Każdy w jaki dobrze będziesz się czuła np:
Obrazek
lub też:
Obrazek

MOBILARCH
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Post autor: MOBILARCH »

Witam

Weź kolory ciepłe. jeżeli dasz jasny sufit pomieszczenie stanie się wyższe. Masz mały pokoik. Ciemny kolor na ktorejkolwiek ścianie skróci go optycznie. Jeśli sufi biały to ściana kremowo - piaskowa i na to jeden, dwa intensywne wzorki. Nie za dużo bo osiągniesz efekt skrócenia. Możesz dać ciemniejsze pasy, pomieszczenie sprawi wrażenie wydłużenia i obniżenia.

Pozdro
Krzysiek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sypialnie”