Dekoracje na ścianę do pokoju dziecięcego
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: dekoracje na ścianę do pokoju dziecięcego
Właśnie, trzeba się liczyć z tym że się te pomysły szybko zdezaktualizują. Mi się bardzo podoba graffiti na ścianie, znajomi zrobili bo znają jakiś ulicznych artystów. Malunek jest pomysłowy i bardzo fajnie wygląda. Zawsze można zamalować jak się znudzi.
- goldensheep_pl
- Początkujący

- Kontakt:
Dekoracje do pokoju dziecka!!
POLECAMY

POLECAMY

Proponowałabym jeden styl i dekoracje z nim związane.
Przykładowo ten sklep marynistyczny specjalizuje się w morskim wystroju, więc w jednym miejscu można znaleźć wszystkie potrzebne dekoracje i urządzić pokój dziecka w spójnej tematyce.
Przykładowo ten sklep marynistyczny specjalizuje się w morskim wystroju, więc w jednym miejscu można znaleźć wszystkie potrzebne dekoracje i urządzić pokój dziecka w spójnej tematyce.
-
prospektinwestycje
- Zaawansowany

- Kontakt:
Proponuje ulubione postaci waszej pociechy. Ulubiony bohater i od razu pokój jest najlepszym miejscem dla dziecka. Pozdrawiam. Wysoki-Standard.pl
Może dobre będą naklejki? Mojemu dziecku się podobają i ładnie ozdabiają pokój.
ooo tak.... Popieram nimfę. Sama tez mam naklejki z http://www.zakupy.e-mieszkanie.pl I naprawdę łatwo z nich zmyć brud i nie odklejają się. Też gorąco polecam!
-
Anna_Mucha
- Początkujący

Chyba z miesiąc temu zamówiłam naklejki z tej strony, którą tu polecanie i jestem zadowolona trzymają się, nie odpadają a to chyba bardzo ważne no i przede wszystkim duży wybór ja wybrałam z tej kolekcji http://www.fototapety.e-mieszkanie.pl
młodemu własny tor wyścigowy
młodemu własny tor wyścigowy
A może jakieś ładne obrazy dziecku powiesić na ścianie, żeby się od małego otwierało na sztukę i uwrażliwiało
W galerii Vide na przykład znalazłam w jednej z kategorii obrazy z bajkowymi postaciami: -http://www.vide.pl/rodzaje-druku/na-plotnie.aspx?cp=true, choć nie musi być tak dosłownie, mogą to być zwierzęta, pojazdy, na pewno coś się uda wybrać ładnego i takiego, co w każdym wieku dziecka będzie aktualne.
-
mallwin
Naklejki są bardzo fajnym rozwiązaniem, jeśli pomaluje się ściany farbą lateksową można przykleić naklejki a jak się znudzą odkleić i przykleić kolejne tak jak w przykładzie poniżej:nimfaa pisze:Może dobre będą naklejki? Mojemu dziecku się podobają i ładnie ozdabiają pokój.
http://www.e-mieszkanie.pl/a/2184,dekor ... oj-dziecka
na ścianach można również powiesić podświetlane ramki ze zdjęciami:

mysle, ze do pokoju dzieciecego fajnie bedzie ponaklejac fajne malowidla nie tylko na scianach, ale i na meblach. w ten sposob np biale meble moga byc aktualne jak dziecko dorosnie - wystarczy poodklejac naklejki. z fajnych pomysłów - kolega córkom zrobił białe sciany, delikatną listwą mardomu oddzielone od sufitu, który z kolei pomalowany jest na granatowo w białe gwiazdy. wygląda rewelacyjnie.
Oryginalna ściana Twojego malucha,po której może bezkarnie kolorować i rysować to dopiero pomysł na niebanalnie urządzone wnętrze.
Kolorowanka ścienna - bajecznie prosta w instalacji,nie pozostawia uszkodzeń ściany po jej ściągnięciu
Kolorowanka ścienna - bajecznie prosta w instalacji,nie pozostawia uszkodzeń ściany po jej ściągnięciu
Jeśli myślimy o dekoracji ścian w pokoju dziecięcym, czemu nie pozwolić im samym na twórcze szaleństwo. Nie mam tu na myśli oczywiście wręczenia dzieciom farb. Możemy fragment ściany pomalować specjalną farbą tablicową. Dzięki temu dzieci będą mogły swoimi rysunkami dekorować pokój. A dekoracje będą mogły zmieniać się każdego dnia
Wszystkie opcje na dekorację pokoju dziecięcego są dobre - ważne by dziecku stworzyć jak najlepsze warunki do rozwoju czy swoją magiczną krainę zabawy.
Proponuje takie dekoracje do wzięcia pod uwagę przy tworzeniu czy remoncie pokoju malucha:

Proponuje takie dekoracje do wzięcia pod uwagę przy tworzeniu czy remoncie pokoju malucha:

Malowanie artystyczne, dekoracja wnętrz, bajkowe pokoje dziecięce, aerograf, graffiti art !
W pokoju mojego dziecka tapety się nie sprawdziły niestety. Chwila nieuwagi i jednego dnia kawał ściany pomalowany był kolorowymi mazakami (chyba nie muszę wspominać, że nie dało się zmyć), jakiś czas później tapeta została pozdrapywana. Dlatego teraz już malujemy pokój córki. Są dobre farby, zmywalne, zawsze łatwiej jest odświeżyć pokój po malowaniu niż tapetę. Nasza córa ma już 8 lat i ostatnio w tv oglądała program Weekendowe Malowanie, który bardzo lubi, bo bohaterami często są dzieci. Robili pokój dziewczynki w jej wieku mniej więcej, teraz nam truje, że też taki chce, więc wygląda na to, że czeka nas malowanie

[/img]

[/img]