Montaż ścianki kart - gips

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Awatar użytkownika
mbazyl
Początkujący
Początkujący

Montaż ścianki kart - gips

Post autor: mbazyl »

Chcę zamontować ścianki kartonowo - gipsowe. Wyjąłem drzwi (stare, drewniane framugi), ściąłem zawiasy. Chcę zamontować dwie ścianki, aby wygłuszyć nieco pokoje między sobą. Wełna pomiędzy nimi nie wchodzi w grę, ponieważ ma zostać wnęka w takich rozmiarach jakich jest obecnie.
Pomyślałem, aby dać dwie ścianki; jedną mniejszą w miejsce gdzie zmniejsza się framuga i druga większą, aby zakryć całkowicie miejsce, gdzie są drzwi (aby została wnęka). Nie mam tylko pomysłu jak je zamontować, połączyć. Proszę o pomoc.

GipsKarton
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Montaż ścianki kart - gips

Post autor: GipsKarton »

Jeszcze raz od początku albo narysuj.

Awatar użytkownika
mbazyl
Początkujący
Początkujący

Wymontowałem drzwi, zawiasy. Jest sama framuga. Na nią chce założyć ściankę, aby zakryć miejsce gdzie były drzwi i została sama wnęka + w miejsce, gdzie się trochę wnęka zmniejsza. Ma około 2 - 3 cm głębokości. Dzięki temu wyjdzie podwójna ścianka.

Awatar użytkownika
mbazyl
Początkujący
Początkujący

Wrzucam zdjęcia. Pod 1 chce wstawić ściankę (grubość wnęki to jakieś 1 - 3 cm). Do środka chcę wstawić wełnę mineralną (?) i z zewnątrz drugą ściankę (nr 2). Wnęka nie jest prosta względem drzwi. Im dalej, tym staje się szersza.
Na drugim zdjęciu pod nr 3 chcę wstawić jedną ściankę. Obłożyć drzwi wełną mineralną i zabudować ściankę. Co o tym myślicie?
Czego będę potrzebował i w jakich ilościach? Jaki może być koszt tego wszystkiego? Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”