Mam taki problem
postawilem garaż blaszany z gotowych elementów i każdej zimy przed garażem podnosi się ziemia i utrudnia to mi otwarcie garażu, jakie są sposoby na pozbycie się tego problemu? jeśli wymiana gruntu to ile? czy są jakieś inne łatwiejsze, tańsze sposoby? garaż ma drzwi dwuskrzydłowe.
podobny problem mam z bramą też dwuskrzydłową, która dodatkowo strasznie rozjeżdza się w zimę, tzn jedno skrzydło opada, drugie nie wiem co robi:) brama nie ma podmurówki, słupki jedynie są zalane
za jakiekolwiek ciekawe pomysły byłbym wdzięczny
grunt wysadzinowy
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: grunt wysadzinowy
Witam
Jeżeli wkopałbyś słupki (fundamenty) min. 1,0m poniżej terenu na porządnym betonie i konstrukcja byłaby odpowiednio pospinana (wiaty) nie byłoby problemu.
Rozwiązanie doraźnie? Obniż grunt przed wjazdem, wymień go na 1,0m na piasek. Jeżeli skopane są fundamenty to nie wiele poradzimy.
pozdrawiam
Jeżeli wkopałbyś słupki (fundamenty) min. 1,0m poniżej terenu na porządnym betonie i konstrukcja byłaby odpowiednio pospinana (wiaty) nie byłoby problemu.
Rozwiązanie doraźnie? Obniż grunt przed wjazdem, wymień go na 1,0m na piasek. Jeżeli skopane są fundamenty to nie wiele poradzimy.
pozdrawiam
Krzysiek