Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.
A to jest izolacja cieplna pomieszczeń piwnicznych i ma dodatkowo zastosowaną izolację zewnetrzną aby zmniejszyć oddawanie ciepła do gruntu przez ścianę fundamentowa za pośrednictwem ławy fundamentowej.
A z rysunku nie wynika jaka jest zastosowana izolacja cieplna (zewnętrzna czy wewnętrzna) na ściana wyższych kondygnacji.
Jeżeli Pan by dokładnie czytał posty i popatrzył z szerszej perspektywy na zagadnienia budowania to by Pan wiedział o co mi chodzi.
Lecz pan woli naokrągło swoje klepać (bez obrazy).
No to Pan przedstawi wreszcie jaką koncepcję izolacji, bo faktem jest, że ja znam tylko izolację "na okrągło" Pan napisze jestem ciekaw. może link.... U<0.1...
Drogi Panie Brzęczkowski...Czytam Pańskie posty i muszę przyznać ,że pomysłowości Panu nie brakuje w różnych kwestiach ,lecz powinno to służyć rozwiązaniu tematu -zagadnienia .Pragnę zauważyć z całym szacunkiem dla pańskiej osoby ,że przekazuje Pan jakieś nowinki zaczerpnięte z różnych źródeł zachęcając do nich niemalże jak do pewników.Proszę pamiętać o tym ,że pewnych zjawisk fizycznych nie można zmienić od tak sobie używając tylko produktów firmy X oraz ich technologii .Piję nie tylko do Pana ale do wszystkich ,którzy nie zgłębiają tematów a wypowiadają się autorytatywnie.To bardzo dobrze ,że możemy podyskutować ale piszmy prawdę.Dla przykładu temat CO i pompy ciepła jako ekonomicznego rozwiązania -to tylko element marketingu przecież jak wiadomo każda taka pompa ma pobór mocy na poziomie kilku kilowatów -gdzie racjonalność i ekonomia??? -tylko ekologia, chociaż źle pojęta ,bo energia elektryczna jest w Polsce nieekologiczna pomijając elektrownie wodne.Chciałem Panu konkretnie" pogratulować "obalenia niejako teorii o akumulacji ciepła przez ściany.Otóż informuję Pana ,że jest takie zjawisko i ma istotny wpływ na komfort temperaturowy w mieszkaniu.Generalna zasada: im większa bezwładność temperaturowa muru tym lepiej [wolno się nagrzewa latem oraz powoli wytraca ciepło zimą] konstrukcje szkieletowe ,które Pan propaguje są przeciwieństwem tego zjawiska i " pożerają" dużo energii do ogrzania domu.Wydaje się rozsądne aby propagować nie tylko jakieś nowinki ,ale przede wszystkim technologie tanie i sprawdzone ,które nie spowodują zniszczenia ścian jak w przypadku ocieplenia od wewnątrz.Niech się Pan nie gniewa na mnie -już nie mogłem wytrzymać i musiałem to napisać.pozdrawiam-zbyszek