Szerokość zakładek blachodachówki

Dachówka ceramiczna, dachówka cementowa a może blachodachówka? Jeżeli stoisz obecnie przed takim wyborem to koniecznie musisz poradzić się innych którzy mają już te doświadczenia za sobą. Zapytaj się, które pokrycie dachowe jest najlepsze.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

LogIn
Początkujący
Początkujący

Szerokość zakładek blachodachówki

Post autor: LogIn »

Witam

W niedługim czasie będę zakładał dach nad garażem, i niestety nie mam profesjonalnych narzędzi do cięcia blachy, tak więc chciałem się dowiedzieć czy można stosować szerokie zakładki, na np. 4 "fale" i czy tak położone arkusze będą korodować?

Pozdrawiam

drab
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Re: Szerokość zakładek blachodachówki

Post autor: drab »

rozumiem z twojej wypowiedzi że nie masz narzędzi i chcesz ciąć szlifierką kontową a żeby przegrzany materiał nie rdzewiał chcesz zakładać za 4 fale,

ja bym przemyślał ile metrów trzeba tym sposobem dokupić i czy nie taniej kupić nożyczki do cięcia za tą kasę

LogIn
Początkujący
Początkujący

Post autor: LogIn »

Witaj,
tak posiadam tylko szlifierkę, dlatego moje pytanie brzmi czy lepiej docinać blachę i zamalować ją, czy też zrobić większe zakładki.

Pozdrawiam

Racek
Aktywny
Aktywny

Post autor: Racek »

Za 50zł kupisz najprostszy model ręcznych nożyc odpowiednio zakrzywionych, zapytaj w najbliższym sklepie narzędziowym. wystarczą Ci z powodzeniem na taka ilość cięcia. Zapomnij o szlifierce i malowaniu.

drab
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: drab »

tylko kup przelotowe prawe i lewe, będziesz musiał trochę poćwiczyć ale nie zniszczą ci materiału jak szlifierka

Awatar użytkownika
dachefekt
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Post autor: dachefekt »

zamów więcej blachy jak bedziesz miał zamiar uczyć się ciąc nożycami...powodzenia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pokrycia dachowe”