Witam
W niedługim czasie będę zakładał dach nad garażem, i niestety nie mam profesjonalnych narzędzi do cięcia blachy, tak więc chciałem się dowiedzieć czy można stosować szerokie zakładki, na np. 4 "fale" i czy tak położone arkusze będą korodować?
Pozdrawiam
Szerokość zakładek blachodachówki
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Re: Szerokość zakładek blachodachówki
rozumiem z twojej wypowiedzi że nie masz narzędzi i chcesz ciąć szlifierką kontową a żeby przegrzany materiał nie rdzewiał chcesz zakładać za 4 fale,
ja bym przemyślał ile metrów trzeba tym sposobem dokupić i czy nie taniej kupić nożyczki do cięcia za tą kasę
ja bym przemyślał ile metrów trzeba tym sposobem dokupić i czy nie taniej kupić nożyczki do cięcia za tą kasę
Witaj,
tak posiadam tylko szlifierkę, dlatego moje pytanie brzmi czy lepiej docinać blachę i zamalować ją, czy też zrobić większe zakładki.
Pozdrawiam
tak posiadam tylko szlifierkę, dlatego moje pytanie brzmi czy lepiej docinać blachę i zamalować ją, czy też zrobić większe zakładki.
Pozdrawiam
Za 50zł kupisz najprostszy model ręcznych nożyc odpowiednio zakrzywionych, zapytaj w najbliższym sklepie narzędziowym. wystarczą Ci z powodzeniem na taka ilość cięcia. Zapomnij o szlifierce i malowaniu.
tylko kup przelotowe prawe i lewe, będziesz musiał trochę poćwiczyć ale nie zniszczą ci materiału jak szlifierka
zamów więcej blachy jak bedziesz miał zamiar uczyć się ciąc nożycami...powodzenia