Jednego co brakuje wszystkim e-sklepom to fotki 3D.
Dlatego najlepiej pójść do sklepu stacjonarnego, obejrzeć towar na miejscu, a w domu kupić przez internet, jeśli jest taniej.
Inaczej możemy kupić coś co nam nie będzie odpowiadać, a ze zwrotem mogą być kłopoty po 10 dniach - tyle czasu mamy na zwrot bez podawania przyczyny.
Zakupy w sklepie internetowym ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Zakupy w sklepie internetowym ?
Dokładnie, mogliby też pokazać fotki środka lodówki na przykład, chociaż przed zakupem sprawdza się towar w sklepie, ale fajnie by było widzieć jakie i ile ma półek na przykład.
Różnie podają, ja słyszałam, że do miesiąca można zwrócić, ale to chyba musi zależać od firmy.
-
eko0
Witam. Zakupy przez internet to już norma. Tak samo jak wyszukiwanie fachowców za pomocą DajZlecenie. Nie ma co się obawiać.
Fachowców to najlepiej szukać wśród znajomych, albo w danej branży tak jak ja znalazłam eksperta z polecenia znajomych, którzy kupowali płytę onduline na dach. Bo tak normalnie to nie wiadomo na kogo można trafić.
dla niektórych zakupy internetowe to codzienność - ja mieszkam w takiej okolicy że zanim wybiorę się do miasta i znajdę to co chcę zmarnuję dzień albo dwa i niekoniecznie znajdę dokładnie to na co mam ochotę - w okolicznych sklepach budowlanych nie było fug sopro - a mieliśmy ją wcześniej i dopełnienie w pomieszczeniu chcieliśmy mieć tego samego typu - zamówiliśmy z internetu - w ciągu 1 dnia wszystko doszło.... szkoda że wciąż stoi robota nie ruszona ;P