IZOLACJA KANAŁU SAMOCHODOWEGO

Właściwa hydroizolacja zabezpieczy dom przed przenikaniem wilgoci i wieloma problemami z tym związanymi. Trzeba o niej pamiętać budując dom i modernizując istniejące budynki. Odpowiedzi na pytania dotyczące wykonania hydroizolacji i potrzebnych materiałów, znajdziesz w tym dziale.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

JBZ

Re: IZOLACJA KANAŁU SAMOCHODOWEGO

Post autor: JBZ »

davvvid pisze:Nie chodzi tu o opisówkę tylko o porady dotyczące sprawdzonych środków. Sa strony typu penetron.pl gdzie można znaleźć opisówke a co więcej nawet filmy jak środki stosować , ale nie o tym tu mowa.Nie chcę pieniędzy wyrzucać w błoto bo na rynku jest wiele preparatów i tyle samo doradców. Idąc do sklepu i sprzedawca czyta ulotkę razem ze mną a jak zadaje mu konkretne pytanie to zielenieje.Wiec myślałem ze forum własnie do tego służy - aby wymieniać sie doświadczeniami co pozwala zaoszczędzić czas i ciężko zarobione pieniądze.
MTW ma rację: mota się Pan jak ryba w sieci! Od kiedy to sprzedwaca jest doradcą? On ma obsłużyć klienta a najlepiej mu sprzedać cokolwiek. Od doradztwa są specjaliści a nie forum. Co mają forumowicze Panu zalecić? Jeśli rozwiążę Panu ten problem, to zaraz Pan będzie to promował na forum?

Boi się Pan wydać w nadmiarze pieniądze - słusznie, ale już Pan zmaenował lekką ręką 2-3 tys. zł. bowiem na tyle oceniam wykonanie kanału, kupno folii, żywicy, pompy itd. A teraz wyda Pan drugie tyle, bo trzeba rozebrać tę samodziełkę i zrobić jak każe fizyka budowli. Jak? Proszę się zgłosić na porady @bdb.com.pl to Panu opracuję. Może Pan darować szukanie cudownego rozwiązania na to co jest. Szkoda czasu i ... pieniędzy.

Pozdrawiam,
Jerzy Zembrowski

Maher
Początkujący
Początkujący

Post autor: Maher »

Witam

Zaczynam budowę domu, chciałem się trochę doszkolić jak to robiłem w innych branżach na innych forum,
ale to po za tym że ktoś proponuje płatne kursy internetowe lub tylko się wymądrza nie udzielając żadnej porady to na tym forum nic nie znalazłem. Nie wiem czy może to branża budowlana jest taka jak już budowlaniec nauczy się obsługi komputera to robi się taki mądry i bez odpłatnie nie udzieli porady.
Przeglądam inne forum i tam jest zasada moderatora taka że wszelkie porady typu kup pan odpłatny kurs są usuwane, a piszący taki post dostaje ostrzeżenie.

MTW
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: MTW »

Maher pisze:Witam

Zaczynam budowę domu, chciałem się trochę doszkolić jak to robiłem w innych branżach na innych forum,
ale to po za tym że ktoś proponuje płatne kursy internetowe lub tylko się wymądrza nie udzielając żadnej porady to na tym forum nic nie znalazłem. Nie wiem czy może to branża budowlana jest taka jak już budowlaniec nauczy się obsługi komputera to robi się taki mądry i bez odpłatnie nie udzieli porady.
Przeglądam inne forum i tam jest zasada moderatora taka że wszelkie porady typu kup pan odpłatny kurs są usuwane, a piszący taki post dostaje ostrzeżenie.
kolego zasada jest prosta jeżeli jest 50/50 że wykonując tym czy innym wskazanym materiałem się wyłożysz to ja ci tego materiału nie wskażę .
masz się wykładać to tylko na własną odpowiedzialność i wedle własnego wyboru.
zabezpieczenia przeciw-wodne należą to prac specjalistycznych i choćbyś w nocnik narobił takie pozostaną kto próbował ten wie.
gotowych schematów rozwiązań - brak , a czynności zabezpieczające są wynikową - właściwości obiektu zabezpieczanego , umiejętności znalezienia problemu , technologii możliwych do stosowania oraz obserwacji i właściwej interpretacji osiągniętych efektów .
sorry ale podręcznika w necie free zamieszczać nie mam zamiaru , podanie zaś wiadomości szczątkowych = wsadzeniu na minę. czyli w uproszczeniu masz pretensje o to że nie chcę Ci zaszkodzić . To gratuluję zrozumienia złożoności zagadnienia .
pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hydroizolacje”