Jaki piec gazowy?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
Tomeczek11
- Początkujący

Jaki piec gazowy?
Witam.
W najbliższym czasie planuje założenie ogrzewania w domu. Póki co mam tylko kominek z którego dużo ciepła nie ma. Planuje ogrzewanie gazowe. I tu moje pytanie - jaki piec wybrać, z tego co przeglądałem po sieci to takie popularne to Buderus, Viessman czy Vaillant. A może jakiś inny. Co wybrać, jaki rodzaj, gdzie poszukać? Dom ma 100 metrów powierzchni mieszkalnej plus 100 metrów piwnicy.
W najbliższym czasie planuje założenie ogrzewania w domu. Póki co mam tylko kominek z którego dużo ciepła nie ma. Planuje ogrzewanie gazowe. I tu moje pytanie - jaki piec wybrać, z tego co przeglądałem po sieci to takie popularne to Buderus, Viessman czy Vaillant. A może jakiś inny. Co wybrać, jaki rodzaj, gdzie poszukać? Dom ma 100 metrów powierzchni mieszkalnej plus 100 metrów piwnicy.
-
Przemek
Re: Jaki piec gazowy?
odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania znajdziecie też tu
http://www.e-instalacje.pl/porady-budowlane
http://www.e-instalacje.pl/porady-budowlane
Dwa lata temu instalowałem piec gazowy Vaillant, mam mieszkanie 120 metrów. Opłaty miesięczne w zimie przy średniej temperaturze - 8 są w granicach 350 do 400 zł, a w domu jest 20 stopni.
Słyszałem że ciekawe piece ma Immergaz
-
AdrianW
- Początkujący

- Kontakt:
Re: Jaki piec gazowy? - ATTACK
Witam
Polecam gorąco kotły gazowe firmy ATTACK.. Jest to firma ze Słowacji, która od wielu lat produkuje kotły gazowe dla znanych firm (m.in. produkuje dla jednej z firm, które zostały wcześniej wymienione). Obecnie wchodzi na polski rynek z własnymi produktami. Mają bardzo dobrą jakość oraz co najważniejsze konkurencyjna cenę. Maja szeroką gamę produktów - kondensaty, wiszące stojace, z zasobnikiem c.w.u., z ogrzewaniem c.w.u. przepływowo, z wyjsciem na zasobnik c.w.u. itp . Warto zwrócić uwagę na kotły stojące - maja żeliwne wymienniki.
W polsce można je kupić poprzez firmę KLIMOSZ www.klimosz.pl
Gorąco polecam
Pozdrawiam
Polecam gorąco kotły gazowe firmy ATTACK.. Jest to firma ze Słowacji, która od wielu lat produkuje kotły gazowe dla znanych firm (m.in. produkuje dla jednej z firm, które zostały wcześniej wymienione). Obecnie wchodzi na polski rynek z własnymi produktami. Mają bardzo dobrą jakość oraz co najważniejsze konkurencyjna cenę. Maja szeroką gamę produktów - kondensaty, wiszące stojace, z zasobnikiem c.w.u., z ogrzewaniem c.w.u. przepływowo, z wyjsciem na zasobnik c.w.u. itp . Warto zwrócić uwagę na kotły stojące - maja żeliwne wymienniki.
W polsce można je kupić poprzez firmę KLIMOSZ www.klimosz.pl
Gorąco polecam
Pozdrawiam
Gazowy? Już wam radzę się przerzucić na pellet albo jakieś inne stałe paliwo. Ceny gazu idą w górę i znając życie po Nowym Roku będą jeszcze wyższe. Reszta też podrożeje ale i tak się bardziej opłaca. Znam już kilka przypadków gdzie osoby zrezygnowały z tego rodzaju ogrzewania. Ja mam kocioł Merkury na pellet i groszek i wychodzi w miarę tanio.
z grubsza licząc kocioł dobiera się na moc 1 m kw. to 100 kW + 10% na regulację (i wcale większy nie znaczy lepszy)
zawsze uważałam, że "dobre bo polskie" - wielu serwisantów, dostępne części itd
dla siebie kupiłam kocioł termetowski
ma już 9 lat i nie mam powodów do narzekania
zawsze uważałam, że "dobre bo polskie" - wielu serwisantów, dostępne części itd
dla siebie kupiłam kocioł termetowski
ma już 9 lat i nie mam powodów do narzekania
wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem od trumny