Opiszę jaka jest sytuacja.
Zakład wodociągów doprowadził wodę do studzienki usytuowanej na mojej działce. Zasuwa została umieszczona poza moim ogrodzeniem (działką). Końcówka rury w studzience została zaślepiona. Chcę uzyskać dostęp do wody. KTO ma zamontować licznik. CZY wymagane są plany na przyłącz od licznika dalej na działkę i domu lub zezwolenia.
Jaka i czy wymagana jest dokumentacja na przyłączenie wody
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Jaka i czy wymagana jest dokumentacja na przyłączenie wody
Dziękuję za wszelką pomoc
Re: Jaka i czy wymagana jest dokumentacja na przyłączenie wo
Musisz się zgłosic do zakładu wodociągów w sprawie przyłaczenia do sieci wodociągowej. Każdy taki zakład ma swoją procedurę.
wiwa
Jeszcze jedno.
Czy już poza licznikiem u mnie na działce wymagane są plany lub zezwolenia na rozprowadzenie wody. To raczej powinny regulować inne przepisy (jakie) nie zakładu wodociągów.
Czy już poza licznikiem u mnie na działce wymagane są plany lub zezwolenia na rozprowadzenie wody. To raczej powinny regulować inne przepisy (jakie) nie zakładu wodociągów.
Dziękuję za wszelką pomoc
Jak do tej pory, jesteś wygrany.W60 pisze:Opiszę jaka jest sytuacja.
Zakład wodociągów doprowadził wodę do studzienki usytuowanej na mojej działce. Zasuwa została umieszczona poza moim ogrodzeniem (działką). Końcówka rury w studzience została zaślepiona.
Na szybko odpowiem:W60 pisze:Chcę uzyskać dostęp do wody. KTO ma zamontować licznik. CZY wymagane są plany na przyłącz od licznika dalej na działkę i domu lub zezwolenia.
1. Licznik montują wodociągi w momencie kiedy:
- jest przygotowane podejście wodomierzowe (standardowo pod wodomierz fi 20)
- jest zamontowany zawór antyskażeniowy
- jest podpisana umowa na dostawę wody...
2. Wrysowane przyłącze może być w projekcie zagospodarowania działki.
3. Dobrze jest mieć naniesienia geodezyjne tego przyłącza.