Podbicie folią

Jeżeli chcesz zaadaptować swoje poddasze to koniecznie musisz znać wszystkie aspekty, z jakimi możesz się spotkać przy remoncie poddasza. Oprócz tego w tym dziale poznasz pomysły innych na aranżacje tego pomieszczenia.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

APOGO
Początkujący
Początkujący

Podbicie folią

Post autor: APOGO »

mam stary domek drewniany z dachówką wypalaną w bardzodobrym stanie i chcę zagospodarować poddasze lecz niechciał bym zciągać dachówki do ocieplenia .Pytanie :czy mogę folią przykryć również krokwie ?

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

Jaką folią? Jakie warstwy? Co planujesz z wentylacją, zarówno nad wełną jak i pomieszczeń, które powstaną?

APOGO
Początkujący
Początkujący

Post autor: APOGO »

Chodzi mi o folie która powinna być położona między krokwie a łaty,w moim przypadku nie chce ruszać dachówek bo się ładnie ułożyły przez kilkadziesiąt lat.
I moje pytanie brzmiało czy moge przykryć tą folią łaty razem z krokwiami ?.Oraz jaką zastosować folie?

Awatar użytkownika
Andrzej Wilhelmi
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: Andrzej Wilhelmi »

Folia wstępnego krycia chroni dach przed przeciekiem i jest zdystansowana od łat grubością kontrłaty. Odprowadza ewentualne skropliny poza ściany zewnętrzne. W Twoim przypadku praktycznie jest to niewykonalne bez zdjęcia dachówek. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Poddasze”