Dachówka ceramiczna, dachówka cementowa a może blachodachówka? Jeżeli stoisz obecnie przed takim wyborem to koniecznie musisz poradzić się innych którzy mają już te doświadczenia za sobą. Zapytaj się, które pokrycie dachowe jest najlepsze.
jeśli mogę coś doradzić ja bym wybrał coś z Tyveka, poprostu niemam przekonania do tego typu folii, a Membrafol jest, a właściwie był bardzo podobny do Auga
nieważne jest czy poddasze jest użytkowe czy nie jeśli folia ulegnie rozpadowi to i tak będzie ciekło jeszcze nie wymyślono pokrycia dachowego, które jest super szczelne i nie występuje kondensacja pary wodnej
Folia jaka by nie była ulegnie degeneracji szybciej niż dachówka. Na nieużytkowym poddaszu problemy z kondensacją pary wodnej nie wystąpią. W tym konkretnym przypadku można by wcale folii nie stosować a na stropie dać styropian i na niego glinianą polepę. Pozdrawiam.
Panie Andrzeju jeśli poddasze jest nieużytkowe i jak pan twierdzi można nie stosować wogóle foli to polecam na pokrycie dachu dachówkę, zobaczymy czy przy drobnych opadach śniegu nie będzie biało na iciepleniu dachu . Sprawdzode w praktyce przez mojego znajomego chciał zaoszczędzić