Przydomowa oczyszczalnia ścieków
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Przydomowa oczyszczalnia ścieków
Jak widzisz kolego cantrell, w tym temacie nie chodzi o to aby doradzić, tylko abyś kupił.
Zapewne wszystkich "doradców" przeraził Twój pomysł sali weselnej i okresowej pracy tej oczyszczalni raz przeciążonej a w większości przypadków niedociążonej.
Sam jestem ciekaw, kto pierwszy zgłosi się z pomysłem i poda chociaż proponowany typ.
Zapewne wszystkich "doradców" przeraził Twój pomysł sali weselnej i okresowej pracy tej oczyszczalni raz przeciążonej a w większości przypadków niedociążonej.
Sam jestem ciekaw, kto pierwszy zgłosi się z pomysłem i poda chociaż proponowany typ.
dlatego wolałem zapyta na forum-kazda propozycja jest automatycznie weryfikowana przez duze grono fachowcow,w firmie handlujacej oczyszczalniami mozna by mi bylo wcisnac kazdy kicz a tu niestety to ryzykowna sprawa.Czy to znaczy ze na forum mamy samych sprzedawcow???
kolego Alibaba,moze przelamiesz ten proceder?jak rozwiazac problem?...może jakiś duży zbiornik,moze szambo..a moze rura w rzekę? 
Zagubił mi się gdzieś ten wątek
Wg. mojej wiedzy praktyczno - teoretycznej w Twoim przypadku zastosował bym oczyszczalnię ze złożem biologicznym napowietrzanym. Oczywiście musiał by być również zastosowany osadnik wstępny.
Wg. mojej wiedzy praktyczno - teoretycznej w Twoim przypadku zastosował bym oczyszczalnię ze złożem biologicznym napowietrzanym. Oczywiście musiał by być również zastosowany osadnik wstępny.
widzę światełko w tunelu
teraz prosił bym o dokładniejsze namiary np stronka w allegro lub coś w tym stylu...jesli z dostosowaniem oczyszczalni jest problem może dwa rozwiązania? na razie wystarczy mi jakaś mała oczyszczalnia na 3,4 osoby a pózniej będę się martwił o resztę...którą byś mi mógł polecic???,z góry dziękuje za pomoc
Ok. Poszukam coś w miarę odpowiedniego w necie, a namiary prześlę na PW.
Nie chcę innym odbierać chleba i możliwości przedstawienia własnej koncepcji i wyrobu.
Nie chcę innym odbierać chleba i możliwości przedstawienia własnej koncepcji i wyrobu.
cantrell,
Sprawdź prywatne wiadomości dałem odpowiedź.
Sprawdź prywatne wiadomości dałem odpowiedź.
Alibaba wielkie dzięki,wreszcie mam z czego wybierac 
Witam,
Zaczynam zgłębiać temat oczyszczalni i tak:
Grunt mam dobrze przepuszczalny i teoretycznie mógłbym zamontować drenażową, ale chciałbym pójść z duchem czasu i być pro eko
Przy mojej działce przebiega rów melioracyjny i jak się pytałem w starostwie to stwierdzili, nie będzie problemu ze zgodą na zrzut ścieków z SBRa.
Znalazłem taką stronkę-sklep www.centrumoczyszczalni.pl, mają tam i drenażowe i SBR. No i ta mnie bardzo zainteresowała. Podobno jest to rozwiązanie bezpośrednio przeniesione z Niemiec, tylko składają je w Polsce, więc mają przystępną cenę. Wg sprzedawcy oczyszczalnia ma certyfikat CE i jest zaprogramowana na jakimś nowoczesnym sterowniku.
Jestem prawie zdecydowany i znalzłem też informacje o tych oczyszczalniach na stronach po niemiecku i angielsku, więc wydają się ok.
np.
http://www.mysolidclair.com/sbr-process
Czy ktoś z bywalców forum miał do czynienia z tym sprzedawcą lub oczyszczalniami, które proponują? Bardzo mi zależy na opini, bo nie chciałbym się zapakować w jakieś dziadostwo
Zaczynam zgłębiać temat oczyszczalni i tak:
Grunt mam dobrze przepuszczalny i teoretycznie mógłbym zamontować drenażową, ale chciałbym pójść z duchem czasu i być pro eko
Przy mojej działce przebiega rów melioracyjny i jak się pytałem w starostwie to stwierdzili, nie będzie problemu ze zgodą na zrzut ścieków z SBRa.
Znalazłem taką stronkę-sklep www.centrumoczyszczalni.pl, mają tam i drenażowe i SBR. No i ta mnie bardzo zainteresowała. Podobno jest to rozwiązanie bezpośrednio przeniesione z Niemiec, tylko składają je w Polsce, więc mają przystępną cenę. Wg sprzedawcy oczyszczalnia ma certyfikat CE i jest zaprogramowana na jakimś nowoczesnym sterowniku.
Jestem prawie zdecydowany i znalzłem też informacje o tych oczyszczalniach na stronach po niemiecku i angielsku, więc wydają się ok.
np.
http://www.mysolidclair.com/sbr-process
Czy ktoś z bywalców forum miał do czynienia z tym sprzedawcą lub oczyszczalniami, które proponują? Bardzo mi zależy na opini, bo nie chciałbym się zapakować w jakieś dziadostwo
-
darful
To ja dołączę się do dyskusji,zastanawiam się nad skorzystanie z oferty firmy EKO-DOM,na stronie znalazłem taką ofertę :
http://www.ekosan.pl/oferta.html
http://www.ekosan.pl/oferta.html
Osad należy wybrać raz w roku, czyli zamówić szambiarkę. Dobrze jest wziąć też fakturę za wywóz, żeby udokumentować utylizację osadu ( tak na wypadek jakiejś kontroli).
AQUATECH Sp. z o.o. producent oczyszczalni przydomowych,przemysłowych, zbiorników,separatorów, galwanizerni.
Zapraszam na naszą stronę www.oczyszczalnie.org i zapoznanie się z ofertą. Na rynku jest wielu producentów oczyszczalni przydomowych. Oprócz warunków glebowych, powierzchni działki, zachowania wszelkich odległości od granic i studni ważną sprawą jest także łatwość w serwisowaniu oczyszczalni ( czyli dostęp do jej składowych urządzeń). Należy zwrócić uwagę na wielkość włazu do oczyszczalni i konstrukcję zbiornika. Może się okazać, że trudny dostęp może znacznie uprzykrzyć komuś życie przy czyszczeniu, czy też wymianie podzespołów eksploatacyjnych.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
AQUATECH Sp. z o.o. producent oczyszczalni przydomowych,przemysłowych, zbiorników,separatorów, galwanizerni.
- Profesjonalista
- Początkujący

- Kontakt:
Tutaj masz oczyszczalnie 6 różnych firm. Mozesz sobie porównać działanie i parametry Przydomowe oczyszczalnie ścieków
-
krisstofff780
Oczyszczalnie oczyszczalniami jest ich bardzo dużo na rynku ale trzeba uważać żeby nie złapać się na "oczyszczalnię marketową." Grubość ścianek bardzo mizerna, tworzywo z wtórnego przemiału, rury łamiące się i uginające pod naciskiem dłoni. Mimo że PCV to i tak bardzo cienkie.
Oczyszczalnie o dużej grubości ścianek, dobre jakościowo, z dobrego polietylenu i z odpowiednia grubością rur PCV produkuje firma z województwa łódzkiego,
Podsyłam adres http://oczyszczalnie-eko.com/ oczyszczalnie te są porządnej jakości.
Oczyszczalnie o dużej grubości ścianek, dobre jakościowo, z dobrego polietylenu i z odpowiednia grubością rur PCV produkuje firma z województwa łódzkiego,
Podsyłam adres http://oczyszczalnie-eko.com/ oczyszczalnie te są porządnej jakości.

Niestety nie bardzo jest przejrzyste bo nic nie piszesz o tym, gdzie ta rur odprowadza te "czyste" ścieki?
-
krisstofff780
1. rodzaj to oczyszczalna z drenażem rozsączającym, do której przy
montażu należy dokupić materiał filtracyjny pod drenaż rozsączający pod
postacią żwiru lub tłucznia.
Koszt takiego materiału to ok 800 zł w zależności od lokalnych cen kamienia.
2.rodzaj oczyszczalni to oczyszczalnia z pakietami rozsączającymi. Do
tego rodzaju oczyszczalni nie używa się tłucznia pod drenaż rozsączający,
gdyż jego funkcję spełniają specjalne pakiety rozsączające.
Ścieki odprowadzane w tego rodzaju oczyszczalniach są do gleby przez drenaż rozsaczający lub pakiety rozsączające.
montażu należy dokupić materiał filtracyjny pod drenaż rozsączający pod
postacią żwiru lub tłucznia.
Koszt takiego materiału to ok 800 zł w zależności od lokalnych cen kamienia.
2.rodzaj oczyszczalni to oczyszczalnia z pakietami rozsączającymi. Do
tego rodzaju oczyszczalni nie używa się tłucznia pod drenaż rozsączający,
gdyż jego funkcję spełniają specjalne pakiety rozsączające.
Ścieki odprowadzane w tego rodzaju oczyszczalniach są do gleby przez drenaż rozsaczający lub pakiety rozsączające.