kominek z płaszczem wodnym
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
kominek z płaszczem wodnym
Zastanawia mnie jedna sprawa, czy kominek z płaszczem wodnym grzeje tylko wodę w kaloryferach, czy bieżącą także? Planuję na wiosnę budowę, ale może się przeciągnąć podłączenie gazu, w planie mam ogrzewanie gazowe plus kominek z płaszczem wodnym. Co jeśli nie zdążę z podłączeniem gazu? Jakie mam wtedy opcje?
-
Wavin Metalplast-Buk
- Aktywny

- Kontakt:
Re: kominek z płaszczem wodnym
Prosimy skierować to pytanie do producenta kominków.
wydaje mi się, że również grzeją, warto przejrzeć internetowe zasoby na temat kominków (turbokominków), np: http://www.makroterm.pl/produkty/kominki-turbokominki pozwoli to dobrać kominek odpowiedni do swoich wymagań, jednak najbardziej polecm po prostu porozmawiać z fachowcem
pzdr
-
mobiletomek
- Zainteresowany

witam , kominkiem z plaszczem wodnym mozna ogrzewac wode jak i mieszkanie poprostu trzeba z instalacja sprezyc zasobnik ( zasobnik musi byc wyzej niz kominek) zasobniki sa pionowe i poziome - prosze pamietac ze montujemy na ukladzie otwartym
Czy ta instalacja bedzie dzialala sama czy bedzie jescze np piec gazowy ?
Czy ta instalacja bedzie dzialala sama czy bedzie jescze np piec gazowy ?
Kolego, zapoznaj się z dokumentacją turbokominków np. firmy Makroterm i okaże się, że zarówno grzejniki jak i bojler możesz zamontować w układzie zamkniętym.mobiletomek pisze:prosze pamietac ze montujemy na ukladzie otwartym
-
mobiletomek
- Zainteresowany

wlasnie czytam no tak ,sorki za pomylke
- Turbokominek? to kominek z płaszczem wodnym z wbudowanym wymiennikiem do pracy w układzie zamkniętym
- Turbokominek? to kominek z płaszczem wodnym z wbudowanym wymiennikiem do pracy w układzie zamkniętym