KOCIOŁ ZĘBIEC KP 20 z podajnikiem
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
brudny harry
- Zainteresowany

Re: KOCIOŁ ZĘBIEC KP 20 z podajnikiem
Jeszcze trzeba dodać że trzeba zapomnieć w kotłach KPo paleniu na rusztach awaryjnych .Można dokupić takie ruszta,ale trzeba widzieć konstrukcję tego kotła ,sterownik żeby zrozumieć że jest to czynność bardzo skomplikowana.
Nie ma potrzeby zamawiania większego zasobnika bo ten jest wystarczający.
A teraz do wszystkich którzy chccą kupić kocioł z podajnikiem licząc że jest bezobsługowy. Spędzicie pierwszy rok w kotłowni po kilkanaście razy dziennie.
Są to kotły tylko wygodne w obsłudze.
Mój kocioł strach zostawić samemu na 2 dni bo może zablokować się odprowadzenie spalin przez spadający popiół .
Ktoś kto konstruował ten kocioł nie przewidział tego i stąd te moje ostrzeżenia .
Ja bym drugi raz tego kotła nie kupił
Nie ma potrzeby zamawiania większego zasobnika bo ten jest wystarczający.
A teraz do wszystkich którzy chccą kupić kocioł z podajnikiem licząc że jest bezobsługowy. Spędzicie pierwszy rok w kotłowni po kilkanaście razy dziennie.
Są to kotły tylko wygodne w obsłudze.
Mój kocioł strach zostawić samemu na 2 dni bo może zablokować się odprowadzenie spalin przez spadający popiół .
Ktoś kto konstruował ten kocioł nie przewidział tego i stąd te moje ostrzeżenia .
Czy nikt więcej nie miał do czynienia z piecami z marketu? A konkretnie z ZĘBCEM?
evelkon
Na początek proponuje kupic dobry ( prawdziwy ) eko groszek.brudny harry pisze:
Kiedy, w końcu, trafiłem na dobry opał, po 5 dobach palenia, szuflada na popiół zapełniona jest w 75%. Oczywiście wymaga to zmiany ustawień sterownika.
Wcześniej kiedy opał był bardzo kiepski, każdego dnia wysypywałem górowatą szufladę popiołu.
Zużycie również jest drastycznie mniejsze...
Przy dobrym groszku nie ma mowy o zatkaniu odprowadzenia spalin.
Pozdrawiam
-
brudny harry
- Zainteresowany

Każdy chciałby kupować jak najlepszy groszek,ale trafia się różny.Raz lepszy ,raz gorszy.
Ja pisałem że jak kupisz kiepski to się szybko zapycha.
A swoją drogą to nawet przy kiepskiej jakości opału nie powinna zaistnieć taka sytuacja.
Ja pisałem że jak kupisz kiepski to się szybko zapycha.
A swoją drogą to nawet przy kiepskiej jakości opału nie powinna zaistnieć taka sytuacja.
Zasobnik zawsze można zminić na większy.
Można też nieco inaczej wyrbrać kocioł. Zębiec uruchomił ciekawa stronę
http://jakikociol.pl
Można pokombinować.
Można też nieco inaczej wyrbrać kocioł. Zębiec uruchomił ciekawa stronę
http://jakikociol.pl
Można pokombinować.
-
przemasboss
- Zainteresowany

Mój wujek ma kocioł od Zębca i jak na razie nie narzeka. Jak ktoś ma problem z doborem kotła to przecież na stronie firmy jest specjalny konfigurator który pomaga w znalezieniu odpowiedniego kotła do swoich wymagań.
Tego typu konfiguratory są to dosyć ciekawa sprawa. Choć on nie jest jedyny, ale za to dobrze, że prowadzi do fachowej porady.