Beton Komórkowy 590/240 Śniadowo i Zaprawa Ytong...
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Beton Komórkowy 590/240 Śniadowo i Zaprawa Ytong...
Witam,
majster coś ostatnio wspominał że dobrym rozwiązaniem było by wykorzystanie "Zaprawa murarska do wykonywania cienkich spoin Ytong" ale posiadam zwykłe pustaki śniadowskie i nie wiem czy ta zaprawa się do nich nadaje ?
majster coś ostatnio wspominał że dobrym rozwiązaniem było by wykorzystanie "Zaprawa murarska do wykonywania cienkich spoin Ytong" ale posiadam zwykłe pustaki śniadowskie i nie wiem czy ta zaprawa się do nich nadaje ?
Re: Beton Komórkowy 590/240 Śniadowo i Zaprawa Ytong...
1. Nie zaprawa tylko klej do BK.
2. Ytong nie ma własnej zaprawy, tylko własne worki. Solbet przykładowo ma własną chemię.
3. Będzie trzymało, tylko niech majster nie zapomni o spoinach pionowych.
2. Ytong nie ma własnej zaprawy, tylko własne worki. Solbet przykładowo ma własną chemię.
3. Będzie trzymało, tylko niech majster nie zapomni o spoinach pionowych.
-
Mariusz Bednar
- Aktywny

dokladnie jak napisano powyzej,
co do zaprawy nie kazdy sie przyznaje ze inaczej nie potrafi, ja jednam mcno sie dziwie gdy widze sciane ktora jest wznoszona z bk i spoiny to zapraw!
to jakby nacinac letnie opony zeby lepiej odprowadzaly wode, zamiast kupic specjalne na deszcz
co do zaprawy nie kazdy sie przyznaje ze inaczej nie potrafi, ja jednam mcno sie dziwie gdy widze sciane ktora jest wznoszona z bk i spoiny to zapraw!
to jakby nacinac letnie opony zeby lepiej odprowadzaly wode, zamiast kupic specjalne na deszcz
jeśli jakiś majster w ten sposób muruje bk, nasuwa się jeden wniosek, a mianowicie, że majster zatrzymał się w rozwoju kilka ładnych lat temu.
-
Mariusz Bednar
- Aktywny

mostki robi ze hej, i co ze ociepla to jak mozna bylo tego uniknac...
masakra jakas...
masakra jakas...
No niestety kilka ładnych metrów kwadratowych tej zaprawy jest gdyby to w całąść połączyć i na całości są straty ciepła. Dlatego jest klej do bk.
Jak sama nazwa wskazuje "zaprawa do cienkich spoin Silka Ytong" nadaję się najlepiej do bloczków Silka i Ytong. Tam powinna mieć swoje zastosowanie.
http://www.youtube.com/watch?v=zBDm9RlomEU znalazłem filmik związany z tą zaprawą.
-
Mariusz Bednar
- Aktywny

czyli lipa, bo dedykowany tylko do konkretnej partii konkretnej firmy
solbet ma do wszystkich rodzajow i jakos ludzie zyja
solbet ma do wszystkich rodzajow i jakos ludzie zyja