Witam,
jest problem z zapisem domu, ponieważ spadkobiercy nie mogą się dogadać. Wydaje mi się, że pozwolenie na budowę może uzyskać spadkobierca tak? Czy w takim wypadku podpis musi być wszystkich spadkobierców czy wystarczy tylko jeden mieszkający w tym budynku?
Gdzie jest w ogóle zapisana informacja o tym, że może spadkobierca ubiegać się o pozwolenie na budowę?
kto może uzyskać pozwolenie na budowę
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: kto może uzyskać pozwolenie na budowę
"Oświadczenie o posiadanym prawie do dysponowania nieruchomością na cele budowlane
.....po zapoznaniu się z art. 32 ust.4pkt2 ustawy z dnia 7 lipca 1994 r - Prawo budowlane ( Dz.U. z 2003 r. Nr 207 poz.2016 z pózn. zmianami) oświadczam że posiadam prawo do dysponowania nieruchomością... na cele budowlane......
......oraz zgodę wszystkich współwłaścicieli na wykonanie robót budowlanych...."
.....po zapoznaniu się z art. 32 ust.4pkt2 ustawy z dnia 7 lipca 1994 r - Prawo budowlane ( Dz.U. z 2003 r. Nr 207 poz.2016 z pózn. zmianami) oświadczam że posiadam prawo do dysponowania nieruchomością... na cele budowlane......
......oraz zgodę wszystkich współwłaścicieli na wykonanie robót budowlanych...."
Re: kto może uzyskać pozwolenie na budowę
A ta ustawa jest troszkę nieprzestrzegana poniewaz ja jestem właścicielem działki na akcie notarialnym zgodnie z prawem mam z żona wspólnote majątkową czyli ona jest także właścicielem ale od niej zgody nie wymagają dlaczego 
Dawniej się słuchało Moskwy a teraz Brukseli