ocieplenie i izolacja tarasu użytkowego

Trudno wątpić, że docieplenie budynku jest opłacalną inwestycją. Ale jak wykonać docieplenie budynku? Jakie materiały wybrać? Jakie są dostępne technologie? Czym się różnią? Odpowiedzi wszystkie pytania dotyczące docieplania budynków znajdziesz w tym dziale.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

gajbob

ocieplenie i izolacja tarasu użytkowego

Post autor: gajbob »

Taras jest nad garażem, wykonany obecnie jako strop akermana,następnie ocieplenie z płyt cementowo-wiórowe tzw. suprema,-wylewka i na to przyklejona papa.
Powierzchnia 2m * 6m. Część zewnętrzna tarasu przylega do belki stropowej na której stoi ściana klatki schodowej - na tym łączeniu następuje nieszczelność, w czasie dłuszych opadów deszczu. Na wierzch chcę przykleić płyki ceramiczne. Czekam na poradę. bob.

T. Brzęczkowski

Post autor: T. Brzęczkowski »

Zrobił bym to porządnie. Zwalić wszystko, suprema to nie izolacja cieplna, dać styropian, im więcej, tym później taniej, pouszczelniać i wylewka.

Gość

Post autor: Gość »

Witam.
Bez fachowego doradztwa wyda Pan tylko niepotrzebnie pieniądze! Zapraszam na www.bdb.com.pl To nie reklama, to konieczność - chyba, że ma Pan w zasięgu innego specjalistę fizyki budowli. Dodam tylko, że rocznie uszczęśliwiam kilkudziesięciu nieszczęśników, co po kilka razy już remontowali wcześniej swoje tarasy i wydawali krocie, zanim trafili do mnie.
Jerzy Zembrowski BIURO DORADZTWA BUDOWLANEGO BDB

Wentylek

Post autor: Wentylek »

Lepiej słuchaj fachowców niz erustatów z bdb.

Izoterm Henryk kozłowski

ocieplanie stropu

Post autor: Izoterm Henryk kozłowski »

proponuję nową metode ocieplenia stropu poprzez ułożenie płyt "Izoterm Foot" . Nie trzeba wylewki betonowej , bardzo mocne mechanicznie, o dobrym współczynniku przenikania ciepła, /wiec zastosujesz cienka warstwe, możesz zrobić taras zielony, polozyć płytki bezpośrednio na nich.

JBZ

Re: ocieplenie i izolacja tarasu użytkowego

Post autor: JBZ »

Swego czasu zapowiadałem i teraz zapraszam na nową formułę: wykłady szkoleniowe z fizyki budowli przez internet. Każdy może za niewielką opłatą uzyskać cenne informacje techniczne i praktyczne, opisy problemów i ich rozwiązań, podpowiedzi i przestrogi - także pytać do woli. Wiem co boli inwestujących w budowę wymarzonego domu. Po co błądzić?
http://www.bdb.com.pl/info_o_szkoleniach.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Docieplanie budynków”