Wykończenie paneli pod drzwiami balkonowymi / oknami
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Wykończenie paneli pod drzwiami balkonowymi / oknami
Mam położone panele w niemal całym mieszkaniu. Okna jakie mam są na całą wysokość mieszkania (wysokości drzwi balkonowych). Mam w związku z tym pytanie: czym najlepiej wykończyć panele pod samymi drzwiami balkonowymi i oknami przy podłodze? Z góry dziękuję za wszelkie rady i podpowiedzi. Pozdrawiam.
Re: Wykończenie paneli pod drzwiami balkonowymi / oknami
Do drzwi balk.nie docina się paneli. Należy zakończyć ok.8cm przed i na to miejsce przykręcić 3cm (grubość) próg drewniany ( przez próg kołkami do wylewki), zachodzący na panele ( dylatacja ).
sławek
Aż 8cm? U mnie pozostawiono niecałe 2cm odległość od drzwi balkonowych bez murowanego progu i do wykończenia użyłam aluminiowej listwy samoprzylepnej. Jest tak od dwóch tygodni, więc jeszcze nie wiem, czy z czasem się nie będzie się odklejać. Natomiast do połączenia z drewnianym progiem zastosowałam listwę szybkiego montażu.
Lub najlepiej wszedzie na szerokosc wneki drewniany jakby parapet, tak ja robie. Wyglada swietnie.
Panowie, podrzućcie proszę jakieś linki albo fotki. Dzięki za dotychczasowe rady.
-
DREAMS_FLOOR_Group
- Początkujący

- Kontakt:
Witam
Nie wiem o jaką wiedzę opierają się przedmówcy, wszakże myślę że zwykły "ćwierćwałek" wystarczy,
Pozdrawiam
Ewelina
DREAMS FLOOR Group
Nie wiem o jaką wiedzę opierają się przedmówcy, wszakże myślę że zwykły "ćwierćwałek" wystarczy,
Pozdrawiam
Ewelina
DREAMS FLOOR Group
Grupa DREAMS FLOOR - Podłogi Twoich marzeń!
-
DREAMS_FLOOR_Group
- Początkujący

- Kontakt:
Witam
Pozdrawiam
Ewelina
DREAMS FLOOR Group
Pozdrawiam
Ewelina
DREAMS FLOOR Group
Grupa DREAMS FLOOR - Podłogi Twoich marzeń!
też tak sądzę