Witam mam pytanie dotyczące minimalnego rozmiaru drzwi wewnątrz budynku mam budynek do odbioru końcowego gdzie plan wykonany był w 2006 roku dopiero teraz chcemy zrobić odbiór końcowy jak się dzisiaj okazało panie z sanepidu zakwestionowały nam rozmiar drzwi z biura do kuchni i wc mają 74 cm światła i wykonane są zgodnie planem budowlanym a moje pytanie czy prawo budowlane było inne w 06r niż teraz i kto dał ciała projektant?
Z góry dziękuję za pomoc.
rozmiar drzwi
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
rozmiar drzwi
tel. 34 3513421
-
samouk
Re: rozmiar drzwi
Trochę późna odpowiedź, ale może ci to coś jeszcze da.
Zawinił projektant. Drzwi muszą mieć 80 cm.
A swoją drogą dla mnie, takie "regulacje" prawne, to ciąg dalszy postkomunistycznego myślenia, że Państwo zawsze wie lepiej, co dobre dla Właściciela domu.
Powinniśmy mieć prawo decydowania (zawsze na własną odpowiedzialność), na zasadzie "wolnoć Tomku w swoim domku", jakie ma być wyposażenie PRYWATNEGO domu.
Co innego budynki UŻYTECZNOŚCI PUBLICZNEJ.
Pozdrawiam
Zawinił projektant. Drzwi muszą mieć 80 cm.
A swoją drogą dla mnie, takie "regulacje" prawne, to ciąg dalszy postkomunistycznego myślenia, że Państwo zawsze wie lepiej, co dobre dla Właściciela domu.
Powinniśmy mieć prawo decydowania (zawsze na własną odpowiedzialność), na zasadzie "wolnoć Tomku w swoim domku", jakie ma być wyposażenie PRYWATNEGO domu.
Co innego budynki UŻYTECZNOŚCI PUBLICZNEJ.
Pozdrawiam