Szczelny dach, komin, jaki materiał wybrać na obróbki dekarskie przede wszystkim jak uniknąć błędów dekarskich i wybrać ekipę, która nie zniszczy nam dachu?
Witam , jestem nowym uzytkownikiem forum prosze o pomoc i opinie na temat obróbki na dachu który jest u mnie wykonwany , mam zastrzezenia co do wykonania w szczególnosci do obróbki i tu pytanie podstawowe dlaczego nie mam załozonej wiatrownicy i co to za rodzaj obróbki w załaczeniu zdjecia , czy to jest dopuszczalne ... takie wykonanie .Dziekuje za opinie
wszystko łatwo da rade poprawić, tylko nie wiem jak z położona blachą bo za małe zdjęcia są i nie widać jak arkusze są zamontowane. Ale miałbym już obawy i nie pozwalał bym im na nic więcej.
Witam ogulnie trochę lipa. Wyderka na ściane powinna być wyrzsza a przedewszystkim odsunięta od ściany , styronian do samych łat a wyderka do stysopianu. Wtedy koniec blachy zakryje tynk i będzie ok. Odcinający wiatrówki jakiś mikry nie wierzył wym mu pozatym całość wygląda nie ciekawie. Poproś fachowca niech wpadnie i obejrzy bo szkoda twego towaru i w efekcie pużniejszych poprawek. Pozdrawiam Jasiek
Witam
Uzytkownik jasiek dal ci dobra rade ale ja osobiscie namawialbym do calkowitego zaslepienia tego uskoku badz wymiany istniejacej obróbki tak jak opisal to kolega jasiek. Do zaslepienia namawial bym poniewaz zima nawieje tam sniegu przez co moga byc duże problemy. Co do reszty pytan to nieodpowiem bo nic na tych zdjeciach nie widac.
Pozdrawiam