laczenia skosow z sufitem i sciana
Moderator: Redakcja e-dach.pl
laczenia skosow z sufitem i sciana
witam jak polaczyc plyty na skosach , skos z sufitem oraz skos ze sciana kolankowa , mam ulozony stelaz na wieszakach esach i profile cd60 , ostatni profil ten przy scianie kolankowej ma odstep od sciany okolo 10 cm inaczej sie nieda , jak to polaczyc czy wyatarczy bandaz i szpachla czy inne zastosowanie , natomiast profile na polaczeniu skosu z sufitem odstep miedzy nimi bedzie podobny czy wobec tego rowniez wystarzcy bandaz i szpachla czy inna koniecznosc jest wymagana , podobno mozna zastosowac profile v ( czy warto wydawac pieniadze i tak peknie i tak ). slyszalem rowniez ze laczenia te mozna polaczyc nastepujaco szpachla potem wtapiamy bandaz na koniec jak zaschnie silikon bialy i dopiero malowac . prosze o sugestie
Re: laczenia skosow z sufitem i sciana
Na pewno nie silikon tylko akryl. Silikonu nie da się malować, natomiast akryl - tak.
I tu są dwie szkoły.
1 - Płyta do płyty, bandaż czy siatka (jak kto nazywa), szpachla i tak dalej.
2 - Płyty dokładnie docięte i sam akryl.
Co do profili, to nie można dopuszczać by skos dolegający do ściany był w powietrzu. Na końcu musisz dać profil UD30, wyjścia nie ma. To są elementy, które pracują względem siebie. Przykręcasz profil i zaginasz go pod kątem odpowiednim do skosu. Tylko niech żaden specjalista mi tu zaraz nie mówi że powinno być inaczej bo i tak praktyka swoje a teoria swoje
I sufit będzie wisiał latami.
I tu są dwie szkoły.
1 - Płyta do płyty, bandaż czy siatka (jak kto nazywa), szpachla i tak dalej.
2 - Płyty dokładnie docięte i sam akryl.
Co do profili, to nie można dopuszczać by skos dolegający do ściany był w powietrzu. Na końcu musisz dać profil UD30, wyjścia nie ma. To są elementy, które pracują względem siebie. Przykręcasz profil i zaginasz go pod kątem odpowiednim do skosu. Tylko niech żaden specjalista mi tu zaraz nie mówi że powinno być inaczej bo i tak praktyka swoje a teoria swoje
Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny...
Usługi remontowo-wykończeniowe
Usługi remontowo-wykończeniowe
Kolega nie napisał czy ścianka kolankowa jest tynkowana bo jak tynkowana zalecany ślizg. Czy będzie z gk łączenie sufit skos polecam taśmy STRAIT-FLEX zatapiane na vario 
witam ponownie tynki mam zrobione odnosnie polaczenia sciany kolankowej zrobie jak kolega mowi zastosuje profil scienny natomiast polaczenie skosu z sufitem tam tez jest polaczenie w powietrzu jak tam polaczyc
ucz ty sie lepiej na cudzych błędach i posłuchaj profesjonalisty setki poddaszy http://www.profiltech.com.pl
kolankowa tynkowana czy nie bez znaczenia panowie możecie połaczyc V-ka.
Na kolankowej 30 na ścianach równierz pużniej 60 co 40 centów od dołu zrub najpierw sufit będzie ci łatwiej.
dudus. 402
ratowałem cie przed zwisem płyty przy kolankowej i zabawa w slizgi .Starujac z poziomu unikniesz błedow i pozycjonujesz wieszaki z łaty dól V-ka z boku UD 30 .i tak z dwóch stron a srodek wyjdzie prawie sam .Masz baze do rozmieszcania wieszakow od dołu nawet psa mozesz sobie zrobic .Na dobra sprawe wkladasz CD zapchlisz do UD i go do łaty i wstawiasz wieszak nie ma bata zeby nie wyszlo .Ta kombinacja wyklucza utrate poziomu i szpachlowania jak cos nie tak i i spokój na wieki.
NA 300mm bez podparcia konca płyty jak siądzie murłata masz zwis po czasie kolego i reke w nocniku ale do odbiorów spokój jak dla kogoś
NA 300mm bez podparcia konca płyty jak siądzie murłata masz zwis po czasie kolego i reke w nocniku ale do odbiorów spokój jak dla kogoś