BARDZO DZIWNA SPRAWA

Szukasz pomysłów na oryginalne rozwiązania lub masz nietypowe pytania dotyczące budowy albo wykończenia domu? Tu znajdziesz radę i podpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

jacglowacki
Początkujący
Początkujący

BARDZO DZIWNA SPRAWA

Post autor: jacglowacki »

Witam.
Mam bardzo nietypową sprawę. Mieszkam mieszkaniu w bloku które stanowi udział w gruncie z lokalami mieszkalnymi(bardzo nietypowa forma własności - 48 mieszkań i tylu udziałowców-nie ma osobnej księgi na mieskzanie tylko jednak na grunt,bloki). Blok to kostka dwupiętrowa,dwuklatkowa z 1980roku - na klatce 6 mieszkań.Ale temat dotyczy innej sprawy-otórz mieszkam na drugim piętrze(ostatnie) gdzie nade mna jest dach(płaski)i zastanawiam się czy byłaby możliwość dobudowania nazwijmy to piętra nad moją częścią mieszkania - cała szerokość bloku? czy ktoś spotkał się z taką inwestycją?czy jest ona w ogóle możliwa do wykonania?co trzeba by załatwić(pozwolenia,itp.)?oraz jakie mogą być koszty takiego przedsięwzięcia?
Wiem że temat jest dość dziwny i nie wiem czy w ogóle do zrealizowania ale jak nie zapytam nie będę wiedział.
Za wszelkie odpowiedzi z góry dziekuję
Pozdrawiam
Jacek

Awatar użytkownika
dudus402
Zainteresowany
Zainteresowany

Re: BARDZO DZIWNA SPRAWA

Post autor: dudus402 »

ZAPYTAJ W NADZORZE BUDOWLANYM E.W. W STAROSTWIE POWIATOWYM WKOŃCU OD TEGO SĄ A KTO PYTA NIE BŁĄDZI NO I DO ODWARZNYCH ŚWIAT NALERZY
SZCZERZE ŻYCZĘ POWODZENIA.
dudus. 402

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne - najróżniejsze problemy, pytania ...”