Heisslufttechnik czy Herz

Dział przeznaczony przede wszystkim dla dekarzy i profesjonalistów. Tutaj poznacie najnowsze narzędzia dekarskie, które przydadzą się w Waszej codziennej pracy.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

Wlodarczak
Początkujący
Początkujący

Heisslufttechnik czy Herz

Post autor: Wlodarczak »

Witam,

poproszę o Wasze doświadczenia na temat produktów firmy Herz i heisslufttechnik.

Poszukujemy automatów do zgrzewania banerów reklamowych, ale wiem że te same urządzenia są wykorzystywane przez dekarzy.

My pracowaliśmy na chińszczyźnie do tej pory, a Wy macie zapewne większą wiedzę na temat narzędzi profesjonalnych.

Będę wdzięczny za opinie dekarzy na temat tych produktów/producentów, serwisowania itd. Zauważyłem dużo podobieństwo między nimi wiec pewnie obie marki są znane.

Pozdrawiam W

daszkowski
Zainteresowany
Zainteresowany

Re: Heisslufttechnik czy Herz

Post autor: daszkowski »

Wlodarczak pisze:Witam,

poproszę o Wasze doświadczenia na temat produktów firmy Herz i heisslufttechnik.

Poszukujemy automatów do zgrzewania banerów reklamowych, ale wiem że te same urządzenia są wykorzystywane przez dekarzy.

My pracowaliśmy na chińszczyźnie do tej pory, a Wy macie zapewne większą wiedzę na temat narzędzi profesjonalnych.

Będę wdzięczny za opinie dekarzy na temat tych produktów/producentów, serwisowania itd. Zauważyłem dużo podobieństwo między nimi wiec pewnie obie marki są znane.

Pozdrawiam W
Witaj!
Ja korzystam z HLT i jestem zadowolony, wcześniej też latałem na chińszczyźnie i swoje zarobiła - nie narzekałem.
HLT a właściwie Leister'a kupiłem za namową kolegi bo kiedyś pożyczył mi na robotę taki sprzęt i mi się spodobał. Ostatnio widziałem też identyczny sprzęt tylko nazywał się HERZ, nie wiem czy to jest model czy jakaś inna firma, ale wyglądał identycznie. Sprawdź sobie ceny i zobaczysz który tańszy. Serwisu jeszcze nie sprawdzałem bo mój HLT się nie psuje jak na razie.

rooferb2b
Początkujący
Początkujący

Post autor: rooferb2b »

Witam!

No właśnie Panowie ja ostatnio zakupiłem Herza a chciałem Leister, ale znajomy podpowiedział mi, że faktycznie są identyczne i tak jest. Ja się za bardzo na tym nie znam ale może to ta sama firma tak naprawdę tylko mają dwie marki?

Zobaczymy jak będzie się sprawował ten Herz. A no i bardzo istotne, bo przecież od tego powinienem zacząć. Znajomy polecający mi Herza używa go do zgrzewania plandek na tirach i banerów reklamowych. Więc wydaje mi się że takie zastosowanie jest jak najbardziej normalne. Pozdrawiam.

Luka
Aktywny
Aktywny

Post autor: Luka »

Dołączam się do dyskusji i mojego tematu: automaty zgrzewające

Marcin Bierut
Początkujący
Początkujący

Post autor: Marcin Bierut »

Witaj,
nic bardziej mylnego.
Leister to marka szwajcarskiego producenta Leister Process Technologies. do banerow produkują m.i.n popularne Uniplany np./ http://www.heisslufttechnik.pl/index.php?id=119 Obrazek a teraz pojawił się dodatkowo model Leiset Variant.
Importerem a zarazem serwisem w Polsce od 2006 roku jest Heisslufttechnik ( w Niemczech od 1977).
Do 2006 faktycznie importerem Leistera w Polsce był herz jednak zaczeli sprzedawać swoje maszyny pod marką Leistera, co doprowadziło do zerwania współpracy pomiędzy tymi firmami. Od tego czasu herz sprzedaje swoje Planony niby jako leistery, a z firmą Leister nie ma już nic wspólnego.

Wlodarczak
Początkujący
Początkujący

Post autor: Wlodarczak »

czy jest tańsza alternatywa, to proponowanego Uniplana Leistera ?

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Narzędzia dekarskie, narzędzia budowlane”