Zaparowywania lustra a sposób montażu.

Łazienka w stylu nowoczesnym czy klasycznym? Jaką wybrać armaturę łazienkową i kolor płytek? Wanna czy prysznic? Jak zaaranżować małą łazienkę w bloku? Takie pytania zadaje sobie każdy, kto ma przed sobą wizję remontu łazienki.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

gryszka
Początkujący
Początkujący

Zaparowywania lustra a sposób montażu.

Post autor: gryszka »

Witajcie! Mam problem. (Na poważnie)
Zauważyłem że za każdym razem po kąpieli para na moim lustrze układa się w pewien znak. Wielokrotnie lustro myłem i wycierałem ale ciągle się to powtarza. Stąd moje pytanie:
Czy możliwe jest, aby sposób montowania lustra do ściany, nierówno rozłożony klej lub cokolwiek pod lustrem miało wpływ na prędkość osiadania pary wodnej ???
Może ktoś mi czymś na tym lustrze smarował, ale czy możliwe, ze w ogóle ta substancja nie jest widoczna i nie da się jej zmyć?

Awatar użytkownika
BRICKI
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Re: Zaparowywania lustra a sposób montażu.

Post autor: BRICKI »

to mozliwe ze klej ktory posłuzył do montazu lustra został niepoprawnie nałozony - (był stary ) lub nieodpowiedni -byc moze została uszkodzona metalizowana warstwa na spodniej stronie lustra i dlatego para wodna osiadajac na lustrze przybiera pewnien okreslony wzór ...?
Adaptacje -Remonty-Wykonczenia
Bricki

Awatar użytkownika
2hd
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: 2hd »

Prawda,bardzo możliwe że spodnia warstwa lustra została uszkodzona i dlatego para układa się w jeden wzór. Proponuję odkręcić lustro i zobaczyć czy wszystko w porządku od spodu.

Awatar użytkownika
Executive
Aktywny
Aktywny

Post autor: Executive »

Odkleić lustro? Powodzenia życzę :) Tylko najlepiej założyć przed zaczęciem pracy takie strażackie rękawice. Ostatnio je widziałem jak rozcinali jakieś Audi po wypadku...

Lustra odkleić się nie da. Znając życie, lustro nie zostało przyklejone klejem do luster, ale wysoce agresywnym dla jego tylnej powłoki silikonem. Czyli... Tłuczenie, czyszczenie z drobiazgów, nowa tafla i prawidłowe wklejenie. Tak to widzę.
Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny...
Usługi remontowo-wykończeniowe

krawcu
Początkujący
Początkujący

Post autor: krawcu »

Też mi się wydaje że lustro zostało źle zamontowane i dlatego ten wzorek z pary.

Ja u siebie zupełnie pozbyłem się pary na lustrach. Zamontowałem sobie taką matę elektryczną pod lustrem i teraz po kąpieli nie mam już zaparowanych luster :)

michal2929
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: michal2929 »

Jeżeli jest samo szkło proszę przetrzeć rozposzczalnikiem nitro jak to nie pomoże to znak , który się pojawia jest klejem po drugiej stronie lustra.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łazienki”