izolacja fundamentów
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
izolacja fundamentów
mam dom który ma okoł 20 lat. Planuje ocieplanie budynku ale chciałem zaizolować fundamenty. Miedzy fundamentem a ścianą jest położona papa. Fundamenty są wykonane z betonu . chciałe je odkopać od ziemi i ... co dalej. ? SMAROWĆ CZY KLEIC FOLIE ? SAM NIE WIEM PROSZE O POMOC
-
Melting_SA
Re: izolacja fundamentów
na forum masz dziesiątki odpowiedzi na ten temat. Już nikt nie chce się powtarzać na temat izolacji fundamentów. Masz zdjęcia,opisy,porady,instrukcje. Może przyłącz się do któregoś z postów i ciągnij konwersację z którym z wykonawców.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

A co się dzieje złego?
Lepiszcze zatrzyma wodę w fundamencie. termicznie zaizolować i tak się nie da! Przyklejanie od zewnątrz styropianu to skrajny brak wiedzy o cieple. Izolacja termiczna ma oddzielać to co chcemy ogrzewać od tego czego ogrzewanie nie ma sensu. Izolacja termiczna musi być OD FUNDAMENTU a nie fundamentu!

Lepiszcze zatrzyma wodę w fundamencie. termicznie zaizolować i tak się nie da! Przyklejanie od zewnątrz styropianu to skrajny brak wiedzy o cieple. Izolacja termiczna ma oddzielać to co chcemy ogrzewać od tego czego ogrzewanie nie ma sensu. Izolacja termiczna musi być OD FUNDAMENTU a nie fundamentu!

-
Melting_SA

izolacja ściana - fundament ale to opcja przy nowych budynkach,
stare można podcinać ( mamy taką piłę) ale są to bardzo duże koszty i "kowalskiego" nie stać na to.
5.500 tyś pln 1mb ściany, razem z wykonaniem nowej izolacji ściana do 60cm grubości.
Wstawić zdjęcia takiej piłki do podcinania ścian na fundamentach?