Witam
Mam nieprzyjemny problem w nabytym mieszkaniu. Mianowicie na jednej ze ścian pokoju znajduje sie nieczynny od tego roku komin. Wydobywa się z tej ściany nieprzyjemny zapach sadzy itp.
Postanowiłem skuć tynk ze ściany oraz zaprawe pomiedzy cegłami na tyle na ile to możliwe.
Poradźcie prosze czym i w jaki sposób zlikwidowac ten problem?
Myslalem nad pokryciem kilkukrotnym folia w plynie a nastepnie na nowo otynkowac.
Bardzo prosze o rade, pozdrawiam
Nieprzyjemny zapach
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Re: Nieprzyjemny zapach
jesli wydobywa sie zapach sadzy - to pewnie sa tam nieszczelnosci !!! (czad)
radze uzupełnic ubytki miedzy cegłami np zaprawa do fugowania klinkieru lub inna podobna nastepnie zagruntowac i otynkowac
radze uzupełnic ubytki miedzy cegłami np zaprawa do fugowania klinkieru lub inna podobna nastepnie zagruntowac i otynkowac
Adaptacje -Remonty-Wykonczenia
Bricki
Bricki
Czy taka zaprawa do fugowania jest szczelna ?
Faktem jest ze komin juz nie jest uzytkowany jednak chcialbym pozbyc sie problemu.
W Castoramie doradzili mi zagruntowanie, pokrycie komina zaprawa uszczelniajaca, firmy Ultrament, nastepnie otynkowanie. Czy to aby dobre rozwiazanie czy lepiej zastosowac ta zaprawe do fugowania?
Faktem jest ze komin juz nie jest uzytkowany jednak chcialbym pozbyc sie problemu.
W Castoramie doradzili mi zagruntowanie, pokrycie komina zaprawa uszczelniajaca, firmy Ultrament, nastepnie otynkowanie. Czy to aby dobre rozwiazanie czy lepiej zastosowac ta zaprawe do fugowania?
tak mozna tez uszczelnic to zaprawa uszczelniajaca - pozniej grunt np ct17 głeboko penetrujacy i tynk
Adaptacje -Remonty-Wykonczenia
Bricki
Bricki
Niestety ale problem zaistnial ponownie... Zagruntowałem gruntem gleboko penetrujacym 2 razy, uszczelnilem fugi, i nastepnie otynkowalem ale w paru miejscach znow pojawil sie nieprzyjemny zapach i plamy na tynku 
Doradzil mi fachowiec zeby sciane tą pomalowac 2-3 razy fajna olejną. Jak sadzicie to dobry pomysl ?
Doradzil mi fachowiec zeby sciane tą pomalowac 2-3 razy fajna olejną. Jak sadzicie to dobry pomysl ?