wpiecie sie do kanalizacji

Jak nie zginąć w gąszczu przepisów i co zrobić, by podejmowane przez nas prace były wykonane zgodnie z przepisami? Niedopełnienie przepisów prawa budowlanego może mieć bardzo poważne konsekwencje. Jeśli zastanawiasz się na jakie prace potrzebne jest pozwolenia na budowę, jak je uzyskać, jakie wymagania formalne trzeba spełnić ? tu znajdziesz pomoc.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

ania6
Początkujący
Początkujący

wpiecie sie do kanalizacji

Post autor: ania6 »

prosze panstwa zostalo wykonane przylacze kanalizacyjne na podworku sasiada za pieniadze podobno unijne .Zostawiono miejsce na wpiecie jeszcze jednego domu to znaczy mojego .Dzsiaj sasiad nie zgadza sie abym sie tam wpiela chce 20 tys zl za to wpiecie .Czy jego postepowanie jest zgodne z prawem.Czy urzad mogl tak postapic budujac przylacze kanalizacyjne dla dwoch domow nie powiadamjac innych o tym .

AK47
Aktywny
Aktywny

Re: wpiecie sie do kanalizacji

Post autor: AK47 »

W Polsce jest wszystko możliwe już nic mnie nie dziwi chyba najważniejsze to kto ma wójka w urzędzie albo w sądzie ten ma z górki reszta jest raczej traktowana jak bydło
Dawniej się słuchało Moskwy a teraz Brukseli

Alibaba
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Alibaba »

Proszę dowiedzieć się u inwestora, którym zapewne była Gmina jak ta konkretna sytuacja jest opisana w projekcie. Jeżeli był tylko zapis typu " istnieje możliwość przyłączenia sąsiedniego budynku ....", to nie wiele Pani zrobi jeżeli sąsiad faktycznie nie wyrazi zgody. Pozostaje wybudować własne przyłącze bezpośrednio do sieci.
Temat bardzo podobny do już istniejącego i tak właśnie w naszym kraju takie inwestycje się realizuje: http://www.forumbudowlane.pl/vt/24893/0 ... t=&t=24893

ania6
Początkujący
Początkujący

Post autor: ania6 »

taak...... dziekuje za odpowiedzi,coz do informacji powiem ze probuje obejsc sasiada i bede sie wpinac nizej i drozej juz wycenino mi to wpiecie za ok 7tys (tym razem bede robic swoja kanlizacje w chodniku pozniej podobno ma ja przejac miasto )to tak z grubsza co zrozumialam z tego dziwnego postepowania urzednikow ,sasiada, szkoda .......

ODPOWIEDZ

Wróć do „Prawo budowlane”