gładzie gipsowe
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
gładzie gipsowe
Witam jaką gładz polecacie na mokro zeby była dobra do obróbki elastyczna.Co sądzicie o gładzi pyłowej fast czy to dobry produkt bo bardzo dobrze sie szlifuje i jest mękka bardzo.Czy gipsar uni po 6 mies traci swoje własciwosci,bo od roku lezą u mnie 4 worki wczoraj wymieszałem wiaderko i ku zaskoczeniu twardnieje w wiaderku po kilku minutach:(chyba zwietrzał
-
GipsKarton
- Superużytkownik

Re: gładzie gipsowe
Każda dostępna na rynku gładź jest dobra do obróbki i elastyczna. Lecz nie to decyduje o jej walorach użytkowych> Do silnika zamiast zalecanych olei zapewne lejesz słonecznikowy bo lepiej spływa z butelki.bartek29 pisze:Witam jaką gładz polecacie na mokro zeby była dobra do obróbki elastyczna.Co sądzicie o gładzi pyłowej fast czy to dobry produkt bo bardzo dobrze sie szlifuje i jest mękka bardzo.Czy gipsar uni po 6 mies traci swoje własciwosci,bo od roku lezą u mnie 4 worki wczoraj wymieszałem wiaderko i ku zaskoczeniu twardnieje w wiaderku po kilku minutach:(chyba zwietrzał
-
michalpazur
- Początkujący

znalazłem coś takiego jeżlei cie to interesuje sprawdz
kamil27177.blogspot.com/2011/01/tynki.html
kamil27177.blogspot.com/2011/01/tynki.html
Witam,
Osobiście polecam:
1/2 podkład Nida Start
2/3 Nida finisz.
Normalne ceny i naprawdę dobry materiał.
Poprawił się tez megaron.
Cekol?...jak chcesz sobie pozrywać ręcę przy szlifowaniu to polecam:) a i tak jak ma peknąć to pęknie jak każdy inny ale ok tylko że sporo droższy od nidy.
W razie pytań zapraszam udzielę informacji:
-www.remonty-lodz.c0.pl/
Osobiście polecam:
1/2 podkład Nida Start
2/3 Nida finisz.
Normalne ceny i naprawdę dobry materiał.
Poprawił się tez megaron.
Cekol?...jak chcesz sobie pozrywać ręcę przy szlifowaniu to polecam:) a i tak jak ma peknąć to pęknie jak każdy inny ale ok tylko że sporo droższy od nidy.
W razie pytań zapraszam udzielę informacji:
-www.remonty-lodz.c0.pl/
cekol c45 2 razy i ets semina nida jast do dupy dla laików i dusigroszy nie da się tym robiś a planfix fresh czyli potocznie beztaśmówka totalna porarzka
dudus. 402
Nie powiedziałbym że nida jest kompletnie do dupy....ale ok .
Według mnie i wielu firm dużo większych od mojej jest to najlepszy materiał w kategorii
cena / jakość.
Według mnie i wielu firm dużo większych od mojej jest to najlepszy materiał w kategorii
cena / jakość.
Pozdrawiam
Remo Artis
Remo Artis
JA OSOBIŚCIE ROBIE CO KTO KUPI ALE ZAZWYCZAJ LUDZIE PYTAJA CO WIĘC MÓWIE CEKOL I SEMIN NA NIDZIE MI NIE PASUJE ANI KONSYSTENCJA ANI EFEKT KOŃCOWY FAKT ŻE NIE NALERZY DO NAJTAŃSZYCH SZCZEGÓLNIE SEMIN ALE NP. RIGIPS MA BARDZO DOBRE MATERIAŁY A W SZCZEGULNOŚCI FINISZ W WIADRACH NIE MAM PRZYJEMNOŚCI NA NIM TERAZ ROBIĆ ALE POLECAM. NIDA NIDA- KIEDYŚ PRACOWAŁEM NA ALPOLU I GREINPLAŚCIE GDZIE TO JUZ JEST NAPRAWDE TANIOCHA I TANDETA ALE PRZYZNAJE ŻE LEPIEJ PRACOWAŁO MI SIĘ NA NICH NIŻ NA NIDZIE CO KTO LUBI TO POLECA I STOSUJE SZANUJE TYCH CO ROBIĄ NIDĄ CZY TAM CZYM KOLWIEK BO KARZDY LUBI TO CO MU ODPOWIADA I TO NA CZYM SIĘ WYCHOWAŁ
POZDRAWIAM.
POZDRAWIAM.
dudus. 402
Ja też robiłem cekolem, przy c-45 szlifowanie wymaga troche wysiłku ale efekt jest fajny, sciany twarde i gładkie.
Ja natomiast używam produktów firmy Śnieżka, głównie Acryl Putz. Rest rewelacyjny, bo jak czasami trzeba grubo gdzieś nałożyć do wyrównania podłoża, to nie muszę warstwami. Szybko schnie, świetnie się przeciera i nie zapycha papieru/siatki.
Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny...
Usługi remontowo-wykończeniowe
Usługi remontowo-wykończeniowe
Witam
Ja NIE szlifuję pracuję na różnych gładziach, ale nie szlifuję. Jak?
opisałem już kiedyś.
http://www.forumbudowlane.pl/vt/24942/0 ... t=0#139332
pozdro
Ja NIE szlifuję pracuję na różnych gładziach, ale nie szlifuję. Jak?
opisałem już kiedyś.
http://www.forumbudowlane.pl/vt/24942/0 ... t=0#139332
pozdro
picadoor