Czy ktoś korzysta z kotła D'Alessandro Termomeccanica CSI

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Wersacz
Początkujący
Początkujący

Czy ktoś korzysta z kotła D'Alessandro Termomeccanica CSI

Post autor: Wersacz »

Witam, przymierzam się do zakupu kotła na pellet. Mam na oku D'Alessandro Termomeccanica CSI. Czy ktoś korzysta z tego kotła ? Jak sprawdza się on w praktyce ?

Pawe77
Zainteresowany
Zainteresowany

Re: Czy ktoś korzysta z kotła D'Alessandro Termomeccanica CS

Post autor: Pawe77 »

Ja mam taki kocioł i chwalę go sobie. Nie sprawia mi żadnych problemów, łatwo się go czyści, wszystko zautomatyzowane - nie wymaga poświęcania mu szczególnie dużo uwagi. U mnie chodzi niezawodnie od 4 lat.

Wersacz
Początkujący
Początkujący

Post autor: Wersacz »

Mętlik mam już w głowie od tych kotłow ale skłaniam się do tego D'alessandro , akurat promocje mają na niego w firmie z Pleszewa. A jak spisuje sie w nim sterownik ?

Pawe77
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Pawe77 »

Przy sterowniku szybko można się połapać. Pomimo że jest troche rozbudowany to intuicyjnie idzie dojść o co chodzi. Działa z pogodówką i termostatem pokojowym. Przy braku prądu pamięta ustawienia i automatycznie odpala na nich kocioł po wznowieniu dostaw. Nawet moja żona szybko się w nim połapała (nie ubliżając jej)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”