problem

Stropy są jednym z najważniejszych elementów konstrukcyjnych, które oddzielają kondygnacje budynku. Jeżeli chcesz dowiedzieć się jak zbudować, wyciszyć i ocieplić strop koniecznie zapoznaj się z tym działem.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

waider79
Początkujący
Początkujący

problem

Post autor: waider79 »

Witam:)Potrzebuje fachowej porady.Mam do zrobienia podłogę na legarach.Problem tkwi w tym ze nie ma tam żadnej wylewki.Pod spodem jest garaż a nad nim pokój 43.5 m/kw.Nie wiem jak i co z czym.Myślałem nad deskami od strony garażu,folia paroizolacyjna(myślę ze najlepiej aluminiowa),legary,wełna mineralna,folia paro przepuszczalna,płyta OSB.Jak myślicie czy tak będzie dobrze?Dzięki za pomoc:)

Awatar użytkownika
Brutus80
rekomendowany doradca
Kontakt:

Re: problem

Post autor: Brutus80 »

Czy mam rozumieć, że te legary byłyby jednocześnie elementami konstrukcyjnym (belkami)?
Układ warstw jest dobry.

waider79
Początkujący
Początkujący

Post autor: waider79 »

tak,są belkami.ale nie wiem czy mam zastosować jakieś listwy pomiędzy deska a folią,legarem a płytą OSB.ma tam byc jakaś przerwa pomiędzy elementami.legary te mają 20 cm wysokości i tyle mam dać zamiar waty.dzięki i proszę o podpowiedz jak to widzisz,nie znam się zbytnio na tym.mam wiele innych pytań co chodzi o dom drewniany.

Awatar użytkownika
Brutus80
rekomendowany doradca
Kontakt:

Post autor: Brutus80 »

Ładny rysunek prawidłowo wykonanego stropu drewnianego można zobaczyć tutaj:
http://www.dom.pl/strop-drewniany.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Stropy”