Drzwi do łazienki....POMOCY
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Drzwi do łazienki....POMOCY
POMOCY!!!!! nie chcą mi odebrac mieszkania ponieważ zamontowałem drzwi do łazienki o szerokości 70cm....deweloper twierdzi że do łazienki i wszędzie indziej muszą byc montowane drzwi 80cm....ze wzgledu na inwalidów...czy jest to prawda...czy ich włąsny wymysł....cholernie nie pasują mi takie szeroki drzwi ale jak bedzie trzeba to na czas odbioru sie przerobi a później wiadomo ....:)PILNE....RATUJCIE
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA INFRASTRUKTURY
z dnia 12 kwietnia 2002 r.
w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie.
(Dz. U. Nr 75, poz. 690 z póź. zm. z dnia 15 czerwca 2002 r.)
tekst jednolity - aktualizacja z dn.27.05.2004
http://dziennik.dziennikbudowy.pl/Ekspr ... p&Count=10
Życzę miłej lektury i pozdrawiam
MINISTRA INFRASTRUKTURY
z dnia 12 kwietnia 2002 r.
w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie.
(Dz. U. Nr 75, poz. 690 z póź. zm. z dnia 15 czerwca 2002 r.)
tekst jednolity - aktualizacja z dn.27.05.2004
§ 79. 1. Drzwi do łazienki, umywalni i wydzielonego ustępu powinny otwierać się na zewnątrz pomieszczenia, mieć, z zastrzeżeniem § 75 ust. 2, co najmniej szerokość 0,8 m i wysokość 2 m w świetle ościeżnicy, a w dolnej części - otwory o sumarycznym przekroju nie mniejszym niż 0,022 m2 dla dopływu powietrza.
2. W łazienkach i ustępach, z wyjątkiem ogólnodostępnych, dopuszcza się stosowanie drzwi przesuwnych lub składanych.
Całość można przeczytać pod adresem:§ 75. 1. Drzwi do pomieszczenia przeznaczonego na stały pobyt ludzi oraz do pomieszczenia kuchennego powinny mieć co najmniej szerokość 0,8 m i wysokość 2 m w świetle ościeżnicy.
2. W budynku użyteczności publicznej drzwi wewnętrzne, z wyjątkiem drzwi do pomieszczeń technicznych i gospodarczych, powinny mieć co najmniej szerokość 0,9 m i wysokość 2 m w świetle ościeżnicy.
3. Drzwi, o których mowa w ust. 1 i 2, nie powinny mieć progów.
http://dziennik.dziennikbudowy.pl/Ekspr ... p&Count=10
Życzę miłej lektury i pozdrawiam
folia kubełkowa... czemu nie
robota będzie za parę lat...
i nie ma czegoś takiego jak 99% izolacji
robota będzie za parę lat...
i nie ma czegoś takiego jak 99% izolacji
-
jerzysokol
- Początkujący

- Kontakt:
Produkcja drzwi sosnowych
Firma Stolarska "Sokół"
78-400 Szczecinek
Galowo 10
tel.+48 094 372 33 41
tel.kom.602 1705 17
Produkujemy drzwi sosnowe zew i wewn
-kasetonowe
-przesuwne
-ocieplane
-bramy garażowe
-elementy wykończenia
Zachęcam do obejrzenia strony firmowej
na której znajduje się wiele zdjęć i wzorów drzwi
www.sokol-galowo.com.pl
78-400 Szczecinek
Galowo 10
tel.+48 094 372 33 41
tel.kom.602 1705 17
Produkujemy drzwi sosnowe zew i wewn
-kasetonowe
-przesuwne
-ocieplane
-bramy garażowe
-elementy wykończenia
Zachęcam do obejrzenia strony firmowej
na której znajduje się wiele zdjęć i wzorów drzwi
www.sokol-galowo.com.pl
Re: Drzwi do łazienki....POMOCY
Dobre mam doświadczenia z ekipą ze strony http://drzwihotelowe.pl. W zeszłym miesiącu kupowaliśmy od nich drzwi szklane do pensjonatu. Sprawna obsługa, dobry kontakt, drzwi dotarły terminowo. Można na ich stronie sobie niektóre realizacje podejrzeć. Drzwi kupowaliśmy do łazienek, bo jednak szkło w takich wilgotnych pomieszczeniach sprawdza się dużo lepiej niż drewno.
Wygrzebałeś ponad 10-letnie znalezisko aby zareklamować te drzwi. Dramat.
-
robertkrajcarz
- Zaawansowany

Można solidne drzwi hotelowe u ludzi z drzwihotelowe.pl znaleźć. Parę sztuk niedawno kupowałem do siebie do obiektu i są okej, szybko dowiezione, jakościowo wszystko w porządku, nie dosłali mi jakiś uszkodzonych wadliwych sztuk.
Oho - kolejna reklama tych drzwi. Ja już nie mogę na to patrzeć. Stąd konkurencyjne fora są znacznie lepsze, bo nie ma tam tyle spamu.