wyłącznik ciśnieniowy

Instalacja wodna w mieszkaniu czy w domu to bardzo istotna kwestia. Jeżeli masz problem ze swoją instalacją wodną, nie wiesz jak ją rozplanować, jak zainstalować hydrofor, czy wykonać podłączenia, tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Toboro
Zainteresowany
Zainteresowany

wyłącznik ciśnieniowy

Post autor: Toboro »

mam studnię kopaną z pompą głębinową i w studni baniak 50 litrów razem z całym oprzyżądowaniem wszystko działa od 4 lat ale kilka miesięcy temu wyłącznik ciśnieniowy z ciśnieniomierzem (chyba tak to się nazywa) nie włączył mi pompy stuknąłem w niego lekko i zadziałał na wszelki wypadek otworzyłem go i spryskałem sprężynkę WD40 ale tydzień temu na odmianę nie wyłączył mi pompy i o mało nie rozwaliło mi w domu wszystkich uszczelek naychmiast się kapnąłem po dużym ciśnieniu że jest coś nie tak i znowu stuknąłem w wyłącznik i na razie działa wszystko OK ale pewnie nie na długo. Co mam zrobić czy jakoś nasmarować sprężynke ponownie czy wymienić cały wyłącznik
pzdr

Alibaba
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: wyłącznik ciśnieniowy

Post autor: Alibaba »

Wymienić wyłącznik. To są objawy, że jego czas już się kończy.

Toboro
Zainteresowany
Zainteresowany

W takim razie jaki byście mi poradzili kupić mając na uwadze że będzie on w studni gdzie jest spora wilgoć
pzdr

Alibaba
Superużytkownik
Superużytkownik

Podobny jaki był, lub stary sprawdzony LCA.

Toboro
Zainteresowany
Zainteresowany

Poprzednio miałem wylacznik-cisnieniowy-pm5-230v-5bar ale wydaje mi się że wytrzymał trochę krótko jak na 4 lata może warunki panujące w studni mu nie służyły a tak z ciekawości czy to jest dobry wyłącznik ?
ale skoro radzisz LCA to spróbuję go zamontować mam nadzieję że LCA podziała zdecydowanie dłużej
pzdr

Alibaba
Superużytkownik
Superużytkownik

Tylko że montując LCA będziesz musiał trochę "porzeźbić" w instalacji. Tu masz taki sam jak oryginał:
/allegro.pl/lacznik-wylacznik-cisnieniowy-pm5-230v-5bar-i1361729118.html. 4 lata to nie jest zły wynik.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje wodne”