malowanie scian
malowanie scian
Witam! Mam pytanie jak i czym pomalować ściany które są wykonane wcześniej metodą natryskową takie drobinki jakiegoś specyfiku położone na całej ścianie i suficie:) chciałbym to teraz pomalować tylko nie wiem jaką farbę wybrać żeby się przyjęła i żebym ja laik mógł to sam zrobić:) z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Re: malowanie scian
Witam wydaje mi sie ze farba lateksowa wysokiego krzycia bedzie w sam raz. Zalezy w jakim kolorze jest stara farba pewnie nie obejdzie sie od podwojnego malowania.
Stara farba ma kolor niebieski a chce ja pomalowac na fiolet i dwie sciany na cos z różu. mysle ze wczesniej bede musial jeszcze zagruntowac powierzchnie .. no ale sie ni w zab nie znam.
-
EkoDecorReguły
- Zainteresowany

- Kontakt:
Witam
Czy ta dekoracja która Pan obecnie ma jest polakierowana?
Dobrym rozwiązaniem byłoby najpierw przemalować całość dobrą farbą gruntującą np. Caparol Haftgrund
więcej info specjalisci@ekodecor.pl
Pozdrawiam
Czy ta dekoracja która Pan obecnie ma jest polakierowana?
Dobrym rozwiązaniem byłoby najpierw przemalować całość dobrą farbą gruntującą np. Caparol Haftgrund
więcej info specjalisci@ekodecor.pl
Pozdrawiam
-
Sztuka Wnętrz
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Witam serdecznie, też wydaje mi się, że farba lateksowa będzie najlepsza. Gdyby Pan miał środki finasowe, to doradzałabym wygładzenie ścian gipsem. Pozdrawiam.
Kurcze właśnie jest pewien problem poniewaz moja zona nie wyobraza sobie teraz gładkich scian:) uparla sie na natrysk tylko ze jednokolorowy. Czyli sciana i natryskowe kropki pomalowane na jeden kolor. Takze szpachlowanie scian odpada. Jesli chodzi natomiast o farbe to potrzebuje takiej zebym to ja laik mogl nia pomalowac zeby farba nie odlazla od tej obecnej i zeby bylo wszystko ok.
W takim razie proponuje dobrej jakosci grund, pozniej dobrej jakosci farbe silikatowa, pozostawic na 48h i ponownie grund i farba. Pozdrawiam i zycze udanego Sylwestra i Szczesliwego Nowego Roku.
Nie chcę się bawić w archeologię i odkopywać starych wątków, ale zauważyłem ten temat. A że nie tak dawno malowałem i to dużo, to zaproponuję - jeśli oczywiście jesteś na etapie poszukiwania rozwiązań - byś obejrzał produkty firmy Śnieżka. Rewelacyjny wręcz grunt, który wszystko idealnie kryje i farby. Potężny wybór kolorów w atrakcyjnych cenach.
-
InterJoker
- Początkujący

- Kontakt:
Jeśli chodzi o dobry grunt w przystępnej cenie, to Śnieżka będzie idealna. Nie ma co kupowac najdroższego gruntu, bo ten też da radę, lepiej skupic się na odpowiednim przygotowaniu ścian, czyli przede wszystkim je odtłuścic i przytrzec.
-
sitarek
Polecam artykuł pt. Wszystko o farbach i malowaniu wewnątrz budynku. Wiedza niezbędna w darmowej gazecie budowlanej
-
naklejkomania
alternatywą mogą być naklejki sciennę:)
http://naklejkomania.com/
http://naklejkomania.com/