"wysokość" hałasu

Szukasz pomysłów na oryginalne rozwiązania lub masz nietypowe pytania dotyczące budowy albo wykończenia domu? Tu znajdziesz radę i podpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

wcon
Początkujący
Początkujący

"wysokość" hałasu

Post autor: wcon »

Witam, jestem nowym użytkownikiem i mam nadzieję że nie dubluję tematu, gdyby tak było przepraszam i proszę o usunięcie mojego. Pozwalam sobie na zamieszczenie tego tematu gdyż przeglądałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
Chodzi o to że namierzyłem dosyć ciekawą inwestycję w centrum jednego z większych miast. Plusem dla mnie jest lokalizacja jak i sam projekt. Boję się oczywiście hałasu i stąd moje pytanie do was drodzy użytkownicy forum. Może ktoś wie, albo miał do czynienia z jakimiś badaniami które by określały przy jakiej wysokości hałas z ulicy "przestaje" być odczuwalny. Zdaję sobie sprawę że może to być wysokość przy której zaczynają przeszkadzać przelatujące samoloty ale chodzi mi o to aby ten hałas był akceptowalny i przy niewielkich dodatkowych czynnościach wygłuszających był nieodczuwalny. Dodam że na ulicy znajduje się również linia tramwajowa. Mam nadzieję że będziecie potrafili pomóc. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne - najróżniejsze problemy, pytania ...”