"prowizorka "

Domowe prace związane z prądem mogą być bardzo niebezpieczne. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat instalacji elektrycznych począwszy, od wymiany kontaktu po podłączenie prądu.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Michal
Zainteresowany
Zainteresowany

"prowizorka "

Post autor: Michal »

witam

nosze sie z zamiarem budowy w przyszlym roku,warunki standardowe 4 miesiac na projekt plus 8 miesiecy na wykonawstwo,do tego dochodzi kwestia ze trzeba wybudowac trafostacje itd.,ludzie z branzy mowia ze potrwa to ze dwa lata.no w kazdym razie chcemy zrobic prowizorke,sasiadka dorwala goscia co sie zajmuje tymi rzeczami,a slup jest gdzies okolo 50 metrow od mojej dzialki.Koszt to w okolicach 1500 zl,tylko ze ja planowalem robic to na wiosne,a moja sasiadka tak zalatwila temat ze gosciu ma tam podlaczyc 3 dzialki(sasiadki,jej brata i moja) juz teraz.maja to zrobic tak ze skrzynka na slupie,ale licznik na dzialce,no i boje sie tego ze mi tam sie do tego pradu ktos moze podlaczyc.doradzcie mi jak zrobic taka rzecz podciagnac prad,ale nie instalowac na razie licznika,jest taka mozliwosc??

unistuped
Początkujący
Początkujący

Post autor: unistuped »

oczywicie!w skrzynce budowlanej masz gniazda 230v oraz silowe mozesz sie tam podlaczyc np:od spodu kablem aby mozliwe bylo zamkniecie skrzynki i pociagniecie go w dowolne miejsce na dzialce w taki sposob aby jego zakonczenie bylo zabezpieczone ,ale rowniez za kazdym razem gdy bedziesz potrzebowal skorzystac z tego przedluzenia poprostu wlaczaj tzw:Ska tj bezpiecznik sa rowniez w skrzynce w razie jakis pytan chetnie sluze najszybciej odpowiem z poziomu gadu gadu 1996977 lub maila:amnezja12@o2.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje elektryczne”