mgprojekt.com.pl/domki/sylwia/images/sylwia.jpg
-----------------------------------------------------------------------------
mgprojekt.com.pl/domki/sylwia/images/sylwia-w2.jpg
tu Strona projektu wraz z rzutami ...
mgprojekt.com.pl/domki/sylwia/index.php
Nie jest to pałac Gargamela bo na takowy mnie zwyczajnie nie stać ...
Wybraliśmy ten projekt bo wydaje nam się że nie jest zbytnio skomplikowany w budowie, ma wszytko czego nam potrzeba idealne wymiary idealne rozmieszczenie pomieszczeń względem kierunków świata, taras i balkon na las co było jednym z kryteriów salon na południowy zachód ,jeden komin ,duży garaż i prosty dach . Jednym słowem - wszytko czego szukaliśmy od roku ....
Pytanie moje jest następujące
(mam już działkę/projekt/przyłącze energetyczne/własną wodę)
- Czy bez szaleństw można w takim domu zamieszkać już za ok 200-250 tyś uwzględniając sporo własnej pracy , standardowe materiały + dobre rabaty które mam gwarantowane
-Jakie ogrzewanie wybralibyście do takiego domku
-Jaki strop byłby idealny (nie chodzi tylko o cenę)
-Ciągle słyszę o problemach z oknami dachowymi tu są przewidziane trzy, czy trzeba się ich obawiać ?
Pytania odnośnie kosztów wynika z tego iż do mojej działki musiałem doprowadzić prąd było to ok 130 metrów we własnej drodze wszyscy mi tłumaczyli że się załamię jak zacznę ciągnąć prąd i że powinienem szykować 15 tysięcy zł ...położyłem kabel o wiele grubszy niż zalecany mam już prąd w garażu a cały koszt od dnia złożenia pisma do energetyki po zamontowanie gniazdek w garażu ze wszystkimi robotami materiałem i opłatami, mapami itd...wyniósł mniej niż 5 tysięcy zł więc jak to jest z tymi kosztorysami czy aby nie są przesadzone ?
Proszę o podzielenie się uwagami na temat tego projektu oraz ewentualnych problemów jakie możemy napotkać ,na co uważać jednym słowem prosze spojrzeć na to okiem profesjonalisty bo jak sądzę wielu jest na tym forum osób doświadczonych
PS ...Dom będzie stawiany w okolicach Białej Podlaskiej jeśli znajdą się chętni podwykonawcy z dobrymi cenami można się kontaktować na maila