stropy
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
piotrek686m
- Początkujący

stropy
Witam wszystkich Pomóżcie koledzy kto ma doświadczenie z wylewkami perlitowymi Chodzi mi o wyrównanie podłogi czymś lekkim strop jest obwisły a chcę położyć panele Może ktoś się orientuję o cenę perlitu i sposób nabycia i wykonania takiej wylewki
Re: stropy
Co masz na myśli mówiąc, że strop jest obwisły? Jaki to rodzaj stropu? Jeżeli jest to duże ugięcie to może ono sygnalizować katastrofę budowlaną. Opisz dokładniej co się z tym stropem dzieje.
-
piotrek686m
- Początkujący

strop płyta betonowa zbrojona nic się z tym nie dzieje nie ma pęknięć nie wiem czy od początku tak było czy z czasem obwisło bo wcześniej nie mieszkałem w tym domu chcę wyrzucić parkiet i położyć panele czy deskę ale pasowało by to wyrównać czymś lekkim PERLIT POLYTECH Proszę o poradę
To że nie ma pęknięć nic jeszcze nie znaczy. Musisz zasięgnąć informacji czy strop był po prostu zalany w taki sposób (mogło się tak zdarzyć) czy ugięcie nastąpiło w trakcie eksploatacji. Ma to kluczowe znaczenie bowiem istnieje możliwość że płytę zazbrojono nadmierną ilością stali (inaczej przezbrojono) stosując jednocześnie beton zbyt niskiej klasy. W takim przypadku mamy do czynienia z katastrofą niesygnalizowaną bowiem jej nadejścia nie poprzedzają jakieś szczególne cechy. Destrukcja następuje w górnej części płyty (dla niektórych wydaje się to nie logiczne nie wiedzieć dlaczego) Jest to sytuacja szczególnie niebezpieczna gdyż większość użytkowników po prostu bagatelizuje problem. Jak to będzie u Ciebie zależy już tylko od Twojej inicjatywy. Pozdrawiam
-
piotrek686m
- Początkujący

Dziękuje kolego Pozdrawiam
-
Tanio-Buduj
- Początkujący

- Kontakt:
Moim zdaniem zbyt słabej klasy beton mógł doprowadzić do tego że strop się wygiął. Tak jak kolega wspomniał może być przezbrojenie ale musiało by tam być nie wiedomo jakie ilości stali dzięki czemu beton nie związał a strop był znacznie cięższy niż powinien. To drugie ja bym wykluczył