Jakie agd kupić do kuchni?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
dawidowski
- Początkujący

Jakie agd kupić do kuchni?
Jestem na etapie zamawiania sprzętu do nowej kuchni. Proszę o podpowiedź co wybrać. Potrzebuję wszystko w kolorze inox:
1.płyta gazowa 60 lub większa z 4 albo 5 palnikami do zabudowy
2.okap-na pewno nie podszafkowy
3.piekarnik elektryczny do zabudowy
4.lodówko zamrażarka(60)-ok 185cm wysokości -nie do zabudowy
5.zmywarka (60)do zabudowy
1.płyta gazowa 60 lub większa z 4 albo 5 palnikami do zabudowy
2.okap-na pewno nie podszafkowy
3.piekarnik elektryczny do zabudowy
4.lodówko zamrażarka(60)-ok 185cm wysokości -nie do zabudowy
5.zmywarka (60)do zabudowy
dawidowski
Re: Jakie agd kupić do kuchni?
Widziałam bardzo dużą ofertę agd i rtv w redcoon.pl - wystarczy, ze wpiszesz inox a wyskoczą Ci wszystkie linki z tym kolorem. Przy okazji - dobry wybór, bardzo łatwe w utrzymaniu.
w Internecie pełno tego typu ofert! dawidowski sprzęt już masz?
- Kuchnie Gorzów Wlkp.
- Początkujący

- Kontakt:
musiał byś się określić ile środków chcesz przeznaczyć na ten zakup, bo rozpiętość jest ogromna do paru tysięcy do kilkudziesięciu
-
dawidowski
- Początkujący

Na lodówkę(ok 175cm wysokości ,zamrażalnik na trzy szuflady na dole) mogę przeznaczyć ok 1500(dobrze gdyby zamrażarka miała no-frost),
na piekarnik 1300
płytę gazową 500(dobrze gdyby miała żeliwny ruszt)
okap 400
zmywarkę1500.
Wybór jest trudny jaki sprzęt polecicie?
na piekarnik 1300
płytę gazową 500(dobrze gdyby miała żeliwny ruszt)
okap 400
zmywarkę1500.
Wybór jest trudny jaki sprzęt polecicie?
dawidowski
o rany masz rację, że wybór nieco trudny. tylko się tak zastanawiam, czy ty masz może jakąś ulubioną firmę, albo typy firm, w które chcesz zainwestować ??
no i jeszcze jedno pytanie, ile masz na to wszystko funduszy??
bo to też jest dość istotne, ja przyznam się szczerze zainwestowałabym w Boscha, albo beko, no może mastercook jeszcze wchodzi w grę. ale wiesz jak szukasz dobrej jakości sprzętu możesz zajrzeć na stronę sklepu magicznaplaneta.pl tam jest bardzo duży wybór wysokiej jakości i klasy sprzętu. Może znajdziesz to czego szukasz.
no i jeszcze jedno pytanie, ile masz na to wszystko funduszy??
bo to też jest dość istotne, ja przyznam się szczerze zainwestowałabym w Boscha, albo beko, no może mastercook jeszcze wchodzi w grę. ale wiesz jak szukasz dobrej jakości sprzętu możesz zajrzeć na stronę sklepu magicznaplaneta.pl tam jest bardzo duży wybór wysokiej jakości i klasy sprzętu. Może znajdziesz to czego szukasz.
Wystarczy w jakimś sklepie internetowym (ja kupowałam w 1komp.pl są dobrzy i mają sporo sprzętu) przeszukać oferty w interesujących Cię cenach i porównać sprzęt ze sobą. Wszędzie są tak naprawdę opisy produktów więc zobaczysz który sprzęt w podobnej cenie jest lepszy od drugiego
Znalazłam ci większość sprzętów właśnie tam nawet taniej niż sobie życzysz:
oto lodóweczka
-1komp.pl/produkt-13-182-631-43026,lodowki_chlodziarko_zamrazarka_bosch_kgn_33y42_%28wys._170_cm__inox__no_frost%29.htm
Płyta gazowa, tak jak chciałeś ze stali nierdzewnej
-1komp.pl/produkt-13-211-629-28928,plyty_grzejne_plyta_gazowa_mastercook_2mie_4glsx_%284_palniki__inox%29.htm
Okap taniocha:
-1komp.pl/produkt-13-184-2043-28838,okapy_okap_kominowy_akpo_wk_5_elegant_turbo_60_inox.htm
I zmywareczka
-1komp.pl/produkt-13-183-742-33097,zmywarki_zmywarka_candy_csf_4575_ex_inox.htm
Wszystko w kolorze inox. Spisałam się?:)
oto lodóweczka
-1komp.pl/produkt-13-182-631-43026,lodowki_chlodziarko_zamrazarka_bosch_kgn_33y42_%28wys._170_cm__inox__no_frost%29.htm
Płyta gazowa, tak jak chciałeś ze stali nierdzewnej
-1komp.pl/produkt-13-211-629-28928,plyty_grzejne_plyta_gazowa_mastercook_2mie_4glsx_%284_palniki__inox%29.htm
Okap taniocha:
-1komp.pl/produkt-13-184-2043-28838,okapy_okap_kominowy_akpo_wk_5_elegant_turbo_60_inox.htm
I zmywareczka
-1komp.pl/produkt-13-183-742-33097,zmywarki_zmywarka_candy_csf_4575_ex_inox.htm
Wszystko w kolorze inox. Spisałam się?:)
-
pomocnikmajstra
- Początkujący

Ja lodówkę mam whirlpoola, kuchenkę gazową amica - jeszcze z tych lepszych czasów, okap też amica :/ a zmywarki nie posiadam
Na żaden z tych sprzętów nie mogę narzekać. Dobre lodówki ma też chyba LG i siemens. Możesz luknąć sobie jeszcze na electro.pl i poszukać sprzętu.
hej!
Ja mam lodówkę LG GR-B359PTQA dość dobrze się sprawuje, ładnie wygląda, nie jest głośna i cena nie powala
piekarnik mam Electrolux EOB53102X jestem bardzo zadowolona, rewelacyjnie piecze - naprawdę polecam, płyta gazowa aristona - nie polecam z inoxu - bardzo się rysuje - mimo że czyszczę ją bardzo delikatnie, jeśli jeszcze raz miałabym wybierać to wzięłabym czarną.
nie mam okapu - bo z powodu tych wydatków zabrakło na niego kasy - odłożyłam to na później, szukam czegoś prostego niedrogiego, co polecacie?
Ja mam lodówkę LG GR-B359PTQA dość dobrze się sprawuje, ładnie wygląda, nie jest głośna i cena nie powala
piekarnik mam Electrolux EOB53102X jestem bardzo zadowolona, rewelacyjnie piecze - naprawdę polecam, płyta gazowa aristona - nie polecam z inoxu - bardzo się rysuje - mimo że czyszczę ją bardzo delikatnie, jeśli jeszcze raz miałabym wybierać to wzięłabym czarną.
nie mam okapu - bo z powodu tych wydatków zabrakło na niego kasy - odłożyłam to na później, szukam czegoś prostego niedrogiego, co polecacie?
Ja zwykle kieruję sie też okresem gwarancyjnym, dzisiejsze sprzęty nie należą do długowiecznych, więc i Tobie polecam wziąć to pod uwage przy zakupie okapu.
-
majeczka34
- Początkujący

Ale co rozumiesz pod pojęciem "niedrogie" jest bardzo względne, dla jednych 2000 to niedrogo a dla innych 500 zł na okap to szczyt możliwości:)
Podaj w przybliżeniu ile chcesz zapłacić
Podaj w przybliżeniu ile chcesz zapłacić
hmm, tak planowałam wydać około 900/1100 zł
sądzę że za taką kwotę można zrobić coś ciekawego.
-
majeczka34
- Początkujący

Jesli chodzi o mnie to cenię prostotę, wiec mogę polecić ci okap taki prosty, np. jest taki GROVIA, nie wiem czy potzrebujesz szerokość 60 czy 90, ale jest fajny, łatwy w utrzymaniu w czystości, prosty bez zbędnych udziwnień.