KOCIłO NA MIAł - JAKą FIRME WYBRAć.

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Awatar użytkownika
Kkrzysztof
Początkujący
Początkujący

KOCIłO NA MIAł - JAKą FIRME WYBRAć.

Post autor: Kkrzysztof »

Witam interesuje mnie piec miałowy mam około 100 m2. Orientowałem sie na temat pieców BUDERU oraz TEZAM czy ktokolwiek moze mi coś podpowiedzieć. Bo już sam nie wiem a nie cche sie ponownie nabrać na niska cene i jakość.

marek1970-36
1 - ostrzeżenie!

Post autor: marek1970-36 »

Kotly na miał są bardzo brudne w eksploatacji i magazynowaniu paliwa i bardzo niebezpieczne w eksploatacji polecam inne na paliwo stałe będące kotłami bardziej ekologicznymi .Są kotły na paliwo stałe z zasobnikiem i podajnikem paliwa na eko-groszek,pellets,ziarna zbóż wyposażone w palnik retortowy.Zasobniki są o dużej pojemności wystarczające w zasadzie na załadunek raz w tygodniu.Polecałbym kocioł LING COMBI wykonany z żeliwa (duża trwałość -gwarancja producenta nawet 10 lat i sprawność powyżej 82 %) posiadający podwójną komorę spalania gdzie można palić również koksem,węglem,szczapami drewna.Wszystkie informacje na temat tego kotła i innych łącznie z schematami podłączenia, kotłowni ,instrukcjami montażu i eksploatacji , cenami,można znaleść na stronie www.ecocomplex.com.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”