KOCIłO NA MIAł - JAKą FIRME WYBRAć.
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
- Kkrzysztof
- Początkujący

KOCIłO NA MIAł - JAKą FIRME WYBRAć.
Witam interesuje mnie piec miałowy mam około 100 m2. Orientowałem sie na temat pieców BUDERU oraz TEZAM czy ktokolwiek moze mi coś podpowiedzieć. Bo już sam nie wiem a nie cche sie ponownie nabrać na niska cene i jakość.
-
marek1970-36
- 1 - ostrzeżenie!
Kotly na miał są bardzo brudne w eksploatacji i magazynowaniu paliwa i bardzo niebezpieczne w eksploatacji polecam inne na paliwo stałe będące kotłami bardziej ekologicznymi .Są kotły na paliwo stałe z zasobnikiem i podajnikem paliwa na eko-groszek,pellets,ziarna zbóż wyposażone w palnik retortowy.Zasobniki są o dużej pojemności wystarczające w zasadzie na załadunek raz w tygodniu.Polecałbym kocioł LING COMBI wykonany z żeliwa (duża trwałość -gwarancja producenta nawet 10 lat i sprawność powyżej 82 %) posiadający podwójną komorę spalania gdzie można palić również koksem,węglem,szczapami drewna.Wszystkie informacje na temat tego kotła i innych łącznie z schematami podłączenia, kotłowni ,instrukcjami montażu i eksploatacji , cenami,można znaleść na stronie www.ecocomplex.com.pl