ogrzewanie gazem ze zbiornika - jakie koszty? jaka firma?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
ogrzewanie gazem ze zbiornika - jakie koszty? jaka firma?
proszę pomóżcie wybrać firmę (jakie macie doświadczenia); ile będę płacił za ogrzewanie (dom 150m2, ściana beton komórkowy 24 cm+10cm styropian, podłogo 10cm styropian) rocznie.
avanta.pl
To firma, która zajmuje się kotłami CO kondensacyjnymi - miałem dużą styczność, i jestem zadowolony.
Od znajomych, którzy mają butle na podwórku słyszałem, że różnica kaloryczności jest mała, cena za duża, i ogólnie taniej postawić kocioł na paliwa stałe - ile dokładnie zapłacisz - niewiem - zależy od ilości okien, ocieplenia na stropie, wentylacji...
To firma, która zajmuje się kotłami CO kondensacyjnymi - miałem dużą styczność, i jestem zadowolony.
Od znajomych, którzy mają butle na podwórku słyszałem, że różnica kaloryczności jest mała, cena za duża, i ogólnie taniej postawić kocioł na paliwa stałe - ile dokładnie zapłacisz - niewiem - zależy od ilości okien, ocieplenia na stropie, wentylacji...
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

-
marek1970-36
- 1 - ostrzeżenie!
Żródło energi do ogrzewania jest drogie,natomiast kotłownia jest w cenie normalnej kotłowni gazowej na gaz ziemny.Przy rozliczeniu miesięcznym oferownym przez dostawcę gazu warto się zastanowić.Mozna zainstalować bardzo wydajne sprawne kotły kondensacyjne.Jeśli np. jest jeszcze kominek z płaszczem wodnym i kolektory słoneczne na dachu to kotłownia gazowa może być tylko wspomagajaca i dająca konfort.